mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Kopparbergar'n gratulerar!

12-06-02
Först ett stort grattis till Ulla Grandin som nyligen valdes till ny president i Lions Club Kopparberg efter Lars Bjelkendal som tidigare hade den posten. Såvitt Kopparbergar'n är bekant är Ulla den första kvinnan som axlat det uppdraget.

En av de första uppgifterna för Ulla blev att dela ut Lions nyinstiftade kulturstipendium för ungdomar. Det skedde under lördagen i samband med arrangemanget Kulturglimtar och första person att motta priset på 3000 kronor, blev 16-åriga Lonneke. Hon blev därmed den som får vårt andra stora Grattis i dag. 

En jury bestående av representanter för konstklubben och LC Kopparberg har utsett vinnaren och motiverat sitt val. I motiveringen framhåller juryn Lonnekes starka engagemang i olika kulturfrågor med ungdomsperspektiv och hennes entreprenörsanda.

Lonneke har gjort sig känd som en framgångsrik medlem i Ställdalens fotoklubb och hon är ordförande i ungdomsföreningen KOMIKEN (Kultur Och Musik I Kopparberg). KOMIKEN arrangerar bland annat disco, demogalor och LAN-partyn för andra ungdomar. Lonneke har också ett stort musikintresse. Tillsammans med en kamrat kommer hon att delta i talangtävlingen i Örebro i början av augusti.

I samband med projektet ”En ljus idé” var Lonneke en av de ungdomar som tillsammans kammade hem 25 000 kronor för sina förslag om att utveckla Kopparberg till en bättre plats för den yngre generationen.

Och som om inte allt detta vore nog, har Loneke även medverkat med ett eget reportage i Kopparbergar'n! Så vi kan bara konstatera att juryn gjort ett bra val. Men det är för den skull inte säkert att valet var så lätt, eftersom det också finns många andra duktiga och engagerade ungdomar i vår kommun. Vi kommer med glädje att presentera några av dem i kommande artiklar i Kopparbergar'n.

Läs också tidigare artiklar i Kopparbergar'n: 

En ljus idé 
Konsert och disco
Nationaldagen – ungdomarnas dag
Lonnekes eget reportage
r.....

Text och foto: Lars Grandin, Ulla Grandin 
Foto: Gunnar Björkman
..

Kommentera

mm mm