mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

En ljus idé

12-05-02
I dag, den 2:a maj 2012, fick alla ni som läser Kopparbergar'n (flera hundra nu för tiden) och alla andra hushåll i Ljusnarsbergs kommun, ett blad med information från kommunen. Har ni läst det? Om inte, så gör det, innan ni bär det till återvinningen eller tänder i spisen med det. Och även om ni har läst det, så spara det några dagar.
Det tillhör ovanligheterna att Kopparbergar'n kommer med uppmaningar till sina läsare, men i det här fallet gör vi faktiskt det, eftersom det gäller att ta tillvara alla de idéer och all den kreativitet som finns i kommunen.
Nättidningen Kopparbergar'n vill själv vara ett exempel på hur en idé kan uppstå, förverkligas och utvecklas, och det är vår förhoppning att vi kan inspirera andra till att förverkliga sina egna idéer.
Av en ren tillfällighet hade Kopparbergar´n bokat in ett möte med komunchefen Tommy Larserö och näringslivschefen Tomas Larsson för att diskutera just näringslivsfrågor och nyetableringar!
Vi fick då vetskap om IDE-TINGET som kommunen inbjuder till den 8 maj klockan 8:30 på Kyrkbackskolan.
Tomas Larsson påpekar särskilt att ALLA är välkomna med sina idéer och den som inte kan närvara själv kan hämta mer information på kommunens hemsida.
Tomas berättar vidare att man bygger IDE-TINGET på en metod som prövats i Tibro kommun, och i vår kommun är det en del av Vision 2020, som man också kan läsa om på Kommunens hemsida.
De förslag som lämnas in till IDE-TINGET går till en jury bestående av representanter för företagare och föreningar, och juryns arbete är att välja ut 8 -10 bidrag som får dela på 50000 kronor för att vidareutveckla sina idéer. Uppföljningar och utval av de bästa förslagen kommer att ske i höst, samt även 2013 och 2014, och de som är kvar i gruppen kan räkna med fortsatt stöd för sin utveckling.
I en liten kommun som vår är det extra viktigt att tillvarata alla goda uppslag, och även den som själv inte vill/kan genomföra sina idéer, bör ändå bära fram sina tankar. Kanske någon annan tar emot tipset med tacksamhet och utvecklar det till något som har en positiv effekt på hela kommunen.

Text: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm