mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Konsert & Disco

12-06-02
Komiken anordnade med hjälp av studiefrämjandet en konsert i Kopparbergs Folkets Hus.
- Föreningen har varit inaktiv väldigt länge och nu ville vi komma med något nytt, säger komikens ordförande Lonneke van Dam.

Studiefrämjandet hjälpte till att sponsra med ljud och ljus till konserten.
- Det var lätt att få tag på band som ville vara med på konserten, säger Lonneke. Hon erbjöd många lokala band att spela, och alla fyra tackade ja.
Evenemanget var alkoholfritt och öppet för alla åldrar.

De band som spelade var DeFormeD från Storå, Gravity-4 från Nora, Tom Ernestål från Lindesberg och sist men inte minst Lilly & Lonneke från Kopparberg. Alla fyra banden hade 30 minuter på scen där de framförde både egna låtar och covers.
Även om publiken var liten fick alla banden jubel och stora applåder.

DeFormeD blev kontaktade av Lonneke och tvekade inte en sekund på att ställa upp på konserten.
- Vi tar alla spelningar vi kan få, för att vi tycker att det är så kul, säger Jim Wåhlin gitarrist i DeFormeD. Vi repar tillsammans ungefär 1 till 2 gånger i veckan och har gjort det i snart två år.
Grabbarna i DeFormeD sattsar på att bli större och mer kända.
- Det skulle va kul att nå ut i Sverige och inte bara spela för 50 pers i Lindesberg, säger trummisen Emil Eriksson och skattar.
Framöver har de tyvärr inga konserter inbokade, men de hoppas på fler spelningar under sommaren. 

Efter konserten skulle det ordnas ett disco i samma lokal. Men då det sista bandet spelat klart var det många som åkte hem. Så något disco blev det inte, men de ungdomar som stannade kvar i Folkets Hus hade mycket roligt tillsammans ändå. Biljardbordet på övervåningen drog till sig många, och de musikintresserade satt tillsammans och sjöng. 


Sittande: Tom Ernestål och stående: Dennis.


Vid mikrofonen har vi Lilly och bakom henne sitter gitarristen Lonneke.


Bandet DeFormeD från Storå. Till vänster står gitarristen Jim Wåhlin och i mitten står sångaren och gitarristen Chrille Pålerud.Till höger ser ni Alexander Luth, bandets basist och vid trummorna sitter Emil Eriksson.


Bandet
Gravity-4 från Nora. Till vänster står Jonatan Björkman med sin gitarr. Vid trummorna sitter Mases Nalbandyan och vid basen står Adam Thybeck.

Text och foto: Emmy Draxler

Kommentar

Affe:

Jättebra genomfört av ungdomarna i Komiken, det var 25 st som kom och lyssnade så det tycker jag är en lyckad första kväll. Bra band med olika stilar, vi har så många bra ungdomsband i våra källare och garage som bara väntar på ett sånt här tillfälle att få visa vad dom kan. Bra jobbat..

Kommentera

mm mm