Smygpremiären som blev en succé!
Rebecka Karlsson och Staffan Olsson.
Mat och musik blir tillsammans en matmusiksalong. Som på Villa Inez i hjärtat av Kopparberg.
Deras första matmusiksalong hölls i början av mars och föregicks av en marknadsföring som kan liknas vid total tystnad.
-Vi ville testa och se om det skulle vara värt att göra flera, säger Jonas Karman, ägare till Villa Inez, och initiativtagare till arrangemanget.
Och fler kommer det sannolikt att bli.
Maten var komponerad av några av Kopparbergs egna mästerkockar; Carrie Ann Ellis, Inese Oolina och Jonas själv.
De bjöd på en trerättersmiddag som skulle bli en egen kokbok om man skulle tala om vad det var och hur de olika rätterna tillagas. Men det handlade bl a om rischips, rödkålsbuljong i vinegrättcirkel, betpalett(!?), pepparotsfoam och kaka med chili och flingsalt.
Kopparbergarn, som naturligtvis hade smugit sig in i salongen, konstaterar bara: Gott, godare och ännu godare!
Dryck: lättöl; ”Druidens” från Lillebrew bryggeri som ligger i
källaren på Villa Inez. För den som ville ha något starkare,
d v s mer kolsyrat, fanns vichyvatten.
Och fortsättning kommer att följa, fler matmusiksalonger kommer det att bli.
-Nu ska vi bara ”skruva till” matmusiksalongreceptet lite till.
Så fortsättning följer, säger en glad Jonas som kramade om de minst lika glada Inese och Carrie.
Musikerna kramade han däremot inte om. Kanske var det av risken för att kanske få en stråke i ögat från någon i Arcuskvartetten, tre violinister och en cellist, eller Rebecka Olsson, Staffan Olsson, Percy Hellin och Bo Fåraeus.
De ger begreppet musikglädje ett ansikte. Och samspelets.
Att få höra, hur deras respektive instrument i Arcuskvartetten,
bokstavligen talat talar med varandra är helt enkelt förunderligt.
Tack för den upplevelsen! Stort, minst sagt.
Nu väntar vi bara på nästa. Mycket vill ha mer.
Inese med vatten.
Carrie Anne på väg.
Liten kaka. Stor smak.
Text och foto: Arne Wikström