mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Rune Axelsson

Rune Axelsson är säkert känd av många ljusnarsbergare, eftersom han varit kyrkvaktmästare i Ljusnarsbergs församling i nästan 20 år. 
Efter ett eget tandläkarbesök träffar vi Rune sittandes på en bänk i Vårdcentralens foaje, och ber honom berätta lite om sig själv.
-Jag är född här i huset, säger Rune med glimten i ögat, och när Kopparbergar'n verkar lite förvånad, förtydligar han det hela med att på den tiden hade man BB-avdelning där Folktandvården nu ligger.
.......

-Men jag är uppväxt i Ramsberg, fortsätter Rune. Och jag har föräldrahemmet kvar där fortfarande. Gumman min och jag tillbringar mycket tid där under sommarhalvåret. Annars bor vi i lägenhet här i Kopparberg. Vi träffades av en tillfällighet, när jag plockade upp henne som liftare en gång i början av 1960-talet. Och nu har vi snart varit gifta i 50 år!
Rune, som fyller 80 år under 2012, tycker fortfarande om att jobba och ta i, men så har han enligt honom själv, fått vara ”skapligt frisk” under större delen av sitt liv.
........
När Rune inte sysselsätter sig med fysiska ansträngningar, låter han istället hjärnan få lite motion. Korsordslösande är en hobby som han gillar och det intresset delar han också med hustrun Britta, och från soffhörnet utmanar han de tävlande i Vem vet mest? På TV följer han i övrigt gärna programmet 112, särskilt när det handlar om fjällräddningens insatser. För övrigt är det ”mycket skit” på TV och alldeles för mycket reklam!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm