mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Måndagen den 10 mars 

14-03-14 
Skogspromenad i nästan snöfri skog. När jag gick där i tisdags fick jag pulsa på en del ställen.

Kontrollerade blåsippsstället. Det var nästan helt snöfritt, nu gäller det att det inte blir för långt mellan gånger så jag inte missar de första 10. När det händer är det dags att rapportera till Naturens Kalender. Har rapporterat blommade Al, Tussilago och Snödroppar. Rapporten från Ställdalen låg långt fram i rapporterna. Är man intresserad av att se hur långt våren kommit kan man gå in på vårens kalender och titta. 

Jansson och jag njöt i fulla drag av promenaden. Det är många dofter som som kommer till sin rätt nu när snön har smält. Mossornas färgskala är väldigt stor. Synd bara att det skall köras fyrhjuling så att det blir djupa vattenfyllda diken i de gamla stigarna som finns.

Väl hemma blir det en stund i trädgården. Jag hör till dem som inte lägger ner något större arbete på den under hösten. 

Det är faktiskt mycket lättare att ta bort torrt förne på våren än de mjuka stjälkarna på hösten. Så är det så roligt att se hur mycket liv som ligger och väntar på att få visa sig. Bladen till vallmon är friskt grön. När jag bryter av de torra stjälkarna av floxen är det gröna redan på väg. Pionernas röda groddar riktigt lyser mot den mörka jorden. 

Snödroppar och julrosor är de verkliga kämparna mot det sista av kung Bore.

Innomhus är pelargoner och chilli omskolade. Potatisen har kommit ner i sina hinkar och blir förflyttade, åtminstone tillfälligt, till växthuset idag. Bengt klipper äppelträd.

Det är en fantastisk tid vi är inne i nu. Visst bör man ta det lite lugnt, vi är ju bara i mars än, men jag tycker att man skall unna sig ta vara på dagar med sol. Det väcker livsandarna och även vardagssysslor inomhus blir lättare.
Njut av tillvaron hälsar
Thyra Lundell

Kommentera

mm mm