News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Elisabeth Billander och Jan Dahlberg på plats på Perssons Magasin med utställningen ”Vårt Bergslagen”

Elisabeth Billander och Jan Dahlberg på plats på Perssons Magasin med utställningen ”Vårt Bergslagen”

2024-07-27

Utställning: Vårt Bergslagen på Perssons Magasin pågår 27/7 -25/8 2024.
Så här skriver paret om utställningen:
Att vara människa i den tid vi lever i nu som blir alltmer polariserad och splittrad skapar frågor och behov av att hitta både metoder och omgivningar att finna ro och tröst i. Vi undersöker detta genom olika material och våra olika discipliner och använder Vårt Bergslagen som ett gemensamt tema för utställningen. Med hjälp av gallerirummet med sina stenväggar hoppas kunna skapa en atmosfär där betraktaren kan uppleva någon form av andrum.
Jan Dahlberg född 1960 Riddarhyttan Bergslagen utbildad med en MFA från metallformgivning på Konstfack. Elisabeth Billander född 1973 Göteborg. Utbildad med en MA från Keramikkonst på HDK/Valand, Göteborgs Universitet. Tillsammans driver paret Konst och Kulturföreningen Studio Kolingen, i Riddarhyttan. Studio Kolingen AiR, tar emot konstnärer från både Sverige och utomlands för att bo och arbeta koncentrerat under en period. Hittills har tre ukrainska konstnärer kunnat vistats på Studio Kolingen, tack vare stöd från Swan (Swedish Artist Residency Network) och Resurscentrum för Konst, Region Västmanland. Riddarhyttan är också en av de platser som är med i projektet Kulturella Kraftfält som är ett regionalt utvecklingsprojekt mellan Örebro- och Västmanlands län.
Jag är i spänd förväntan att få se vad paret har att bjuda och ser fram emot en härlig utställning som avslutar sommarsäsongen på PERSSONS MAGASIN.
 
Förutom konstutställning finns förstås konsthantverk, mathantverk, loppis, kafé och skattjakt, ett härligt utflyktsmål för hela familjen.
Ni alla hälsas varmt välkomna öppet onsdag-söndag kl. 11-16. läs mer på www.perssonsmagasin.se
 
Text: Eva Persson, Perssons Magasin

Kommentera

Du kan använda dessa HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.