News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vernissage av två konstnärer från Nederländerna på Perssons Magsin

Vernissage av två konstnärer från Nederländerna på Perssons Magasin

2024-07-17

Vernissage kommer bjuda på oljemålningar av Annica Delfos och keramikkonst av Petra Genemans.

Naturen Ser oss. 6/7 – 25/7 2024 Sommar utställningen 2024 i Perssons Magasin är 25 års jubileum av deras vänskap. Petra och Annica träffades när de gick på keramik utbildningen i Gouda. Ingen av dom är födda i Nederländerna, vilket gav dem redan tidigt ett speciellt band. Petra är född i Sydafrika, man kan säga att hon föddes med lera i händerna. Genom åren har hennes nyfikenhet i materialet bara ökat, hennes stora atelje är fylld med skulpturer och objekt. Petra drejar och bygger med leran, formar och förändrar tills hon har hittat harmoni, balansen och uttrycket som hon vill förmedla . Till denna utställning har hon låtit sig inspireras av titeln de valde; Naturen Ser Oss. 
 
 
Annica gick från keramik till oljemålning för tio år sedan. Det här är tredje gången som hon har sin sommar utställning i Perssons Magasin’s galleri. Annica är född i Hällefors och skogen har jämt fascinerat henne. Den både lugnar, skrämmer och väcker nyfikenhet; Vad ser mossan?, Hur upplever träden ljuset? Till sommarens utställning har Petra och Annica arbetat tillsammans, den här utställningen är mer än två konstnärer som delar en lokal. Resultatet är en gemensam historia, med egna verk inspirerade av varandra och med de gemensamma verken, serien; Naturen Ser Oss i huvudrollen. 

Kommentera

Du kan använda dessa HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.