Lunch på Akropolis
17-01-27
Restaurang Akropolis drivs sedan en tid tillbaka av Cüneyt Morogullari, som tidigare jobbade på Zahras pizzeria.
Eftersom vi, Kopparbergarns numera utflyttade reportrar, Inger och Björn, befann oss på tillfälligt besök på den gamla hemorten, passade vi på att ta en tidig lunch på Akropolis. Förutom det sedvanliga utbudet av pizzor, kebab och sallader, kan man numera också äta dagens lunchbuffé där, till ett pris av 85 kronor. Då får man plocka och välja det man vill ha, och kombinera hur man vill.
Den här dagen fanns det en kycklingfiléer inrullade i bacon och en fiskrätt, samt amerikansk pizza att frossa på tillsammans med potatis, kokt eller stekt i klyftor.
Dessutom bjuds också en disk med fräscha grönsaker och tillhörande dressingar.
Kopparbergarns reportrar, som alltid är matglada, fyllde varsin tallrik och konstaterade sedan att det smakade riktigt gott.
Men Akropolis är inte bara ett lunchställe, utan är också en á la carte- restaurang med fullständiga rättigheter säger Cüneyt Morogullari.
Ibland, som i kväll, fredag den 27 januari, har vi också uppträdande med artister.
Text och foto: Björn Öringbäck