mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Kopparbergs veteranvetare vann

14-03-28

Varje år brukar landets PRO:are engagera sig i en slags vem-vet-mest-tävling som brukar kallas Veteranvetarna. Tävlingen går i flera etapper från lokal kamp mellan grannföreningarna via distrikts- och regionmöten till en slutlig riksfinal.

I år har tävlingen just börjat, och i går torsdag, möttes representanter för PRO-avdelningarna i Nora, Storå-Guldsmedshyttan och Kopparberg. Arenan, var IOGT-lokalen i Stripa.

I kopparbergs lag ingick Sten-Ove Karlsson samt Kopparbergarns Inger Aftonljus och Björn Öringbäck.

Huruvida frågorna var svåra eller inte, kan ju alltid diskuteras, men låt oss konstatera att inget av lagen lyckades skrapa ihop särskilt många poäng. Kopparberg lyckades ändå bäst och vann deltävlingen på 14 poäng av 36 möjliga. Så det är svårt att veta om man ska vara stolt eller skämmas – i varje fall om man jämför med finaltävlingen förra året då vinnarna svarade rätt på 32 av frågorna. Och den gången var det betydligt högre svårighetgrad.
Så långt som till final hyser inte våra tre deltagare något hopp om att nå, men försöker i alla fall att skärpa till sig inför nästa tävlingsnivå som går i Degerfors den 21 maj.

Här har ni chansen att testa era egna kunskaper på några av frågorna:

Vad är ett kölsvin bra för?
Vilket bilmärke byggdes i Norge på 1950-talet?
Vad är en kungsflundra?
Till vilken djurgrupp hör maneter?
Vilket ursprungsland har DHL?

För rätt svar, var god googla!

De övriga lagen

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm