mmm

 

  mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Sopplunch i Församlingshemmet.

14-03-24

Fredagens sopplunch i Församlingshemmet blev extra festlig då domprosten Youram Karusya från Tanzania intog sin lunch tillsammans med ett fyrtiotal församlingsmedlemmar.

Som vanligt mottogs lunchgästerna av glad musik från Kopparbergs Spelmän. De underhöll också till kaffet. Youram är mycket musikintresserad och njöt av den svenska folkmusiken.

Dagens överskott, på cirka 1 000 kr, gick oavkortat till Fasteinsamling. Det är Svenska Kyrkans Internationella arbete som får större möjligheter att arbeta med olika projekt.

Nästa sopplunch är den 25 april kl.12,00. Kopparbergs Spelmän står även då för underhållningen.Några mer fakta om domprosten Youram Karusya:s besök i Västerås stift som stiftets Linda Fröberg gett.

Youram anlände till Västerås tillsammans med Musikkommitténs medlemmar i Karaguestiftet i Tanzania. De deltog vid Stiftskonfirmanddagen. 
Därefter reste Yourams ressällskap tillbaka hem. 

Domprosten fortsatta sin resa i Sverige till Ljusnarsbergs Församling. Han är här för att främst studera Svenska Kyrkans gudsstjänster och liturgi men församlingen ger honom också en inblick i svensk kultur. Den 30 mars reser han vidare till Rättvik innan han återvänder hem till Karaguera

Text: Thyra Lundell
Foto: Bengt Lundell

Kommentera

 

 

mm mm