mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Operasommar med Otello

14-03-09
Snart är det dags för Opera på Skäret att släppa biljetterna inför årets föreställningar! Närmare bestämt sker det den 18 mars!
Premiären är visserligen inte förrän den 26 juli, men det kan vara säkrast att boka i tid.

Otello är en opera skapad av Giuseppe Verdi på slutet av 1800-talet och den bygger i sin tur på William Shakespeares tragiska pjäs ”Othello” som hade sitt uruppförande 1604.
Det finns också en opera med namnet Otello, skriven av Rossini, men på Skäret är det alltså Verdis verk som kommer att vara en av sommarens höjdpunkter för operaälskare.

Handlingen tilldrar sig på 1400-talets Cypern och är en historia om intriger och maktkamp, kärlek, misstänksamhet och ond bråd död.

Regissör för sommarens opera är engelsmannen William Relton som enligt uttalande Opera på Skärets hemsida säger sig vara lycklig över att ha fått uppdraget. Han var här om dagen på sitt första besök på Skäret tillsammans med Sten och Anna-Karin Niclasson. Med under besöket på Opera på Skäret var även Marcello Mottadelli, dirigent, och Cordelia Chisholm, kostymör och scenograf.

Det har också varit audition för rollbesättningen och många högklassiga sångare från olika länder ställde upp. Bland andra var Italien, Frankrike, England, Ryssland – och Sydafrika (!) representerade.

- Det var en väldigt bra audition men det återstår en del arbete innan rollbesättningen är klar. Även i år kommer vi att ha två sångarlag som alternerar, säger Sten Niclasson.

På Opera på Skärets hemsida får vi också veta att man söker basar och tenorer till Otello-kören och den som eventuellt är inresserad att medverka hittar kontaktuppgifter där.

Kommentera

 

mm mm