mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Ensemblen i Otello

14-03-22
Vi kommer att efter hand presentera operasångarna i sommarens program på Opera på Skäret. Uppgifterna kommer från Opera på Skärets nyhetsbrev och pressmeddelanden plus eventuella ytterligare uppgifter, som man kan hitta på nätet.

Vi börjar förstås med Otello själv och det blir två namn, eftersom två lag delar på uppgiften att framföra operan.

Michal Lehotsky 

Michal Lehotsky från Slovakien är en av Europas främsta dramatiska tenorer. Han studerade vid Mozartakademin i Krakow och har byggt upp en mycket stor repertoar som inkluderar Radames i Aida, Duke i Rigoletto, Alfredo i La Traviata, Cavaradossi i Tosca, Pinkerton i Madame Butterfly, Herman i Spader dam och många fler. 

Michal Lehotskys stora konsertrepertoar innehåller bland annat Verdis Requiem, Mascagnis Messa di Gloria och Mozarts kröningsmässa och Requiem. 

Michal Lehotsky har sjungit i Tjeckien, Berlin, Wien, Frankrike, Holland, Ungern och Holland. Under våren 2014 sjunger han Don José i Carmen på den tjeckiska statsoperan i Prag. 

Francesco Anile 

Francesco Anile tog examen i såväl sång som klarinett hemma i Kalabrien i Italien på 1980-talet. Han ändrade senare sitt röstläge från baryton till tenor under ledning av mentorn Ottavio Taddel. 

Allt sedan 1999 har Francesco Anile uppträtt på de stora scenerna i Europa och i övriga världen, i städer som Verona, Venedig, Tokyo, Seoul, Zagreb, Valletta, Kairo, Ljubljana, Jerevan, med flera. 

Hans La Scala-debut kom i Cavalleria Rusticana 2011. Francesco Anile har sjungit rollen som Otello ett flertal gånger på olika scener, senast 2013. 

Sammanställning: Inger Aftonljus

Kommentera

 

 

mm mm