mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Invigningsfest på Bergsgården

14-03-30

I fredags var det fest på Bergsgården i samband med att det nya köket och matsalen invigdes. Tidigare var kök och matsal belägna i annexet men nu har det äntligen blivit plats i huvudbyggnaden.

Det var Barbro Svensson, chef för verksamheten med de ensamkommande flyktingbarnen, som kom upp med tanken på en förändring, men hela personalgruppen tände på idén. Till sist gjorde Barbro själv, tillsammans med Christer Påhlman, slag i saken och började med egna verktyg att riva väggar för att skapa de nya utrymmen som krävdes.

Men sen kom förstås proffsen in och skapade ett fräscht och modernt tillagningskök med allt som därtill hör. Men kockarna Jimmy Gustavsson och Berka Zjajo har varit med och haft inflytande på hur det hela skulle utformas.
Invigningsceremonin inleddes som sig bör, med cider och snittar, tal och gratulationer och så förstås bandklippning, både till köket och matsalen.

Inbjudna gäster var bland andra lärare från Lindeskolan, som till vardags tar hand om undervisningen av Bergsgårdens barn.

Sen samlades alla – barn, personal och gäster till en trerätters middag, specialskapad för tillfället av Jimmy Gustavsson. 

Efter en entrerätt som byggde på laxtartar, Västerbottensflarn, mango och chili följde en nöttäckt kycklingfilé med rödvins- och pepparrotssås, sparris och tomat samt klyftpotatis. All dryck var naturligtvis alkoholfri. Middagen avslutades med en pannacotta med bär.

Under middagen såg bland andra Susanne Hammarbäck till att alla fick del av allt det goda, men alla hjälpte till att göra festen till en glad tillställning. Glädje och munterhet skapade också Jimmy Gustavsson genom att framföra sjunga några riviga låtar till gitarr. Det blev naturligtvis svårt att sitta still till den rytmiska musiken och Alexander Lindkvist med flera lät sig ryckas med i dansen.

Flera bland personalen har varit med i teamet länge och samtliga var överens om att förhållandena på Bergsgården i dag är väldigt mycket bättre än för några år sedan, och när Christer Påhlman förklarade att detta till stor del är chefens förtjänst, var det ingen som protesterade.

Text och foto: Björn Öringbäck

 

mm mm