mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Mer om ensemblen i Otello

14-03-31
Sopranrollen Desdemona delas av Charlotta Larsson och Kamila Benhamza 

Charlotta Larsson är en av Sveriges mest framträdande lyriska sopraner. Hon är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har framträtt vid alla ledande scener i Skandinavien, som Kungliga Operan, GöteborgsOperan, Malmö Opera, Det Kongelige Teater och Den Norske Opera. Charlotta Larsson har gjort roller som Mimi i La Bohème, Grevinnan i Figaros Bröllop och Violetta i La Traviata. År 2012 innebar två stora debuter; som Gräfin Madeleine i Richard Strauss Capriccio på Kungliga Operan i Stockholm och titelrollen i Barbers Vanessa på Oper Frankfurt. Våren 2014 sjunger Charlotta Larsson Fältmarskalkinnan Werdenberg i Rosenkavaljeren på Malmö Opera. På Opera på Skäret har hon bland annat sjungit roller i La Traviata, Aida och enaktaren Kappan. 

 Charlotta Larsson, som är född och uppvuxen i bygden och bor i Grythyttan, har medverkat flera gånger på Opera på Skäret, bland annat i La Traviata 2005 och Aida 2007. 

Sopranen Kamila Benhamza började sin karriär som skådespelerska och musikalartist men skolade senare om sig till operasångerska. Hon har studerat vid the Guildhall School of Music & Drama i London. Kamila Benhamza har sjungit en lång rad roller i Sverige och övriga Europa, bland annat huvudrollen i Mozarts ofullbordade opera Zaïde, Musetta i La Bohème, Papagena i Trollflöjten och Träskoprinsessan på Malmö Opera där hon nu senast hösten 2013 sjöng Javotte i Manon. Hon har även gett ett stort antal konserter, till exempel med Schumanns Frauenliebe, som hon gästade Opera på Skäret med våren 2013. På film har man kunnat se Kamila Benhamza i Anna Odells prisade debutfilm Återträffen. 

Kamila Benhamza har medverkat i konsertsammanhang och gör nu med Desdemona sin största operaroll i karriären.

– Till stor glädje för oss återkommer Charlotta Larsson, en av Sveriges främsta lyriska sopraner, än en gång. Det ska också bli spännande att se Kamila Benhamza ta plats på Opera på Skärets stora scen. Hon är en lysande sångerska som nu för första gången gör en stor operaroll för vår publik, säger Sten Niclasson.

Sammanställning: Inger Aftonljus

Kommentera

 

mm mm