mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Lek och pyssel med Astma- och Allergiföreningen

14-03-25
I måndags hade Astma- och Allergiföreningen lek och pyssel på församlingshemmet i Kopparberg. Det spelades sällskapsspel, gjordes decoupage, pärlades och fikades. 


Klara Rosenberg med sin skål.


Decoupage är en teknik där man penslar på ett speciellt slags lim på t ex en glasskål, och sedan "bakar" den i ugnen.Ute skiner solen och för det allra flesta innebär våren att man vill vara ute mer, att blommor och träd slår ut är bara trevligt. För många allergiker är våren den jobbigaste tiden på året. Trots mediciner kan det vara svårt att vistas utomhus någon längre stund med alla pollen som är i omlopp. 

I vissa fall kanske allergin bara yttrar sig som en lätt hösnuva, huvudvärk eller allmän trötthet, men man kan även få direkt andnöd och bli så trött att man knappt orkar stå på benen. Då kan det vara roligt att ändå komma hemifrån en stund och hitta på någonting. Dessutom ger det föräldrar till allergiska barn en möjlighet att komma i kontakt med andra föräldrar i liknande situation.

Många tror att det räcker med att ta en allergitablett, så löser sig problemet, men det är långtifrån så enkelt. Speciellt för barn som man inte kan medicinera hur som helst. Mediciner har också biverkningar. 

Förutom pyssel (på måndagar 15.00-17.00) för föräldrar och barn anordnar föreningen en hel del olika aktiviteter för allergiska barn och ungdomar, nu på lördag t ex åker de till Lek- och Buslandet i Örebro. Helgen därefter är det Vårfest i Församlingshemmet. 

Är man intresserad av Astma- och Allergiföreningens barn- och ungdomsverksamhet i Ljusnarsberg kan man kontakta Anna-Lena Didic på astmaallergibargslagen@telia.com eller telefon 070-8844545.

Text och foto: Åsa Rosenberg

Kommentera

 

mm mm