mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Vinterspår i grannskapet

14-01-30
Nu till helgen, första och andra februari, genomförs kultursatsningen Vinterspår som är Lindesbergs kommuns motsvarighet till ”våra” Kulturglimtar. I vår närhet är det först och främst Rällså, Löa och Ramsberg i öster och Hammarbacken i söder, som kan räknas in i Kopparbergar'ns utökade intresseområde, och därför nöjer vi oss med att bevaka dessa platser.
Roland Lager och Lillemor ”Ilio” Israelsson, Fantasifigurerna i Rällså, finns med som nummer ett i evenmangsbroschyren med sina smycken i bergslagssten, keramik och konst i olika tekniker.

I Perssons magasin i Löa återfinns skapelser av 25 olika konsthantverkare från Bergslagen, en del även från Ljusnarsberg, och på Annas Café, där man även kan få sig lite till livs, ställer Lisa Lager ut sina unika jackor och andra verk i tovningsteknik. Hon har sänt oss en egen presentation, som du hittar här. Presentation 

På lördagskvällen kan man på caféet även lyssna till Emil Lagers melodiösa country-blues. Här är ett smakprov på hans musik: 
www.youtube.com/watch?v=8zsqCLgaz5M

Åker man ändå Löa, så är det ju inte långt till Ramsberg. På Lilla Galleriet, Kurrbodavägen 3 i Ramsberg hittar man konst och hantverk av kända och lokala konstnärer, däribland Göran Hahne, Christina Lemnell och Sylvia Persson. Och passar man in besöket till 14-tiden, kan man lyssna till Blåbärskören också.

I Hammarbacken visas ett bildspel med namn ”Grufspelet” i Skogscaféet, där man också kan få sig något till livs, som Älgsoppa, Bergslagssmörgås eller Hammarbacksrufsor.
Hammarbackens Galleri har öppet med utställningar av Eva Flodenberg (målningar), Pia Nordlund (ullkläder) samt Evy Andersson & Lena Ringvall (spinneri). Dessutom finns där mycket annat spännade och intresant.

Text: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm