mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Kopparbergar'n tackar för sig

Vi på Kopparbergar'n önskar er alla en riktig god fortsättning på 2014!

Samtidigt vill vi meddela den även för oss tråkiga nyheten att vi stänger vår "redaktion" och lägger ner projektet Kopparbergar'n.

- Varför? undrar ni säkert.

Jo, för det första har vi till stor del uppnått vårt första syfte, att visa att det finns mycket att skriva om i vårt lilla område på jorden. Vi startade ju när NA nästan hade glömt bort att vi existerade, men det har blivit mycket bättre. Nu kan ni också, som vill berätta om vad ni gör i era föreningar, skicka in både text och bilder och få det publicerat i NA. Dessutom kommer ETC med en daglig papperstidning och i24 beräknar öka bevakningen även häromkring. Dala tidningar, dt.se, har också en utmärkt nätupplaga, som till viss del berör vårt område.

För det andra har vi efter en tid med släkt och vänner upptäckt att det har blivit lite skralt med umgänget under den tid, ett år och nio månader, vi ägnat oss åt att besöka olika händelser och sedan sitta framför datorerna och skriva. Men det har varit roligt! Vi har verkligen upplevt mycket, träffat massor med underbara människor och knutit otroligt många kontakter. Det blir något vi säkert kommer att sakna. 

För det tredje är det ett riktigt jobb. Det tar både tid och kraft från vardagen och det finns många andra saker vi vill syssla med. Trädgård och hantverk, fiske och foto tillhör ju de intressen som vi har haft i många år och visst har de nu fått en alltför undanskymd plats. Vi blir ju inte yngre. Även åldern tar ut sin rätt och allt går lite långsammare. Det kunde vara skönt att ha längre perioder utan något uppbokat i almanackan.

Det finns inte heller någon lönsamhet i vår lilla webtidning. Den började som ett ideellt projekt och även om vi fått en hel del annonser, har dessa bara täckt de resekostnader vi haft, när vi farit runt i kommunen från norr till söder. Visst kunde vi höja priserna rejält och få en slant i fickan, men det var aldrig vår intention att driva ett vinstbringande företag. Vi har haft ca. 45 år i arbetets tjänst och vill kunna njuta av pensionärslivet nu. 

Så kära läsare - kom ihåg oss som de engagerade och skrivglada människor vi varit. Vi kommer med visshet att sakna er. Tack för att ni funnits därute!

Tidningen kommer att ligga kvar på nätet den tid som vi betalat servern, så om det är något ni vill läsa igen, går det bra att gå tillbaka och klicka på länkarna.

Många hälsningar
Inger och Björn

Kommentarer

Lasse G
Hela Kopparberg med omnejd gråter en skvätt och ber samtidigt att få skicka ett stort fång med rosor och en hjärtlig kram som tack för det enorma arbete Ni lagt ner.

Ewa-Leena Johansson
Varma tack för allt ni gjort. Ni har verkligen lyckats visa oss alla hur mycket positivt som händer i vår lilla kommun. Man har alltid blivit så glad att läsa Er tidning och jag törs lova att vi är många som kommer sakna den. Jag förstår era skäl att lägga ned, ni ät väl unnade att få fritt förfoga över Er tid och ha många goda år som pensionärer efter ett långt yrkesliv. Tack än en gång och vi ses !

Birgitta Palm Andersson
Stort tack för att ni skrivit så mycket positivt under året!
Er tidning kommer att saknas!

Ronnie Edvardsson
Nej nej nej, var mina första tankar. Men jag har väl tyvärr tänkt att denna dag skulle komma. NI har med råge uppfyllt ert syfte, men tyvärr tror jag inte att NA som var den största måltavlan har känt sig direkt träffade. Stort tack för allt engagemang ni har visat och för alla gånger ni kommit till skolan när jag påkallat er uppmärksamhet. Hoppas vi ses utan block/penna/kamera och ha ett underbart 2014.
Kramar till er båda.

Cilla
Tack för den tid som varit! Kommer att sakna Kopparbergar´n!

Lasse B
Tack min gamla klasskompis från realskolan i Lindesberg för Ditt och Din frus engagerade arbete för bygden. Det har varit en stor glädje att varje morgon "öppna" eran tidning och ta del av dom senaste händelserna i vår kommun. Ni har gjort ett strålande arbete och när ni nu väljer att sluta är vi skyldiga er ett stort tack för allt ert jobb.

Mats Lindström
Verkligen tråkigt!! Det är med en stor sorg jag läser er artikel om att ni tänker lägga ner verksamheten. Ni och er tidning har betytt VÄLDIGT mycket för både föreningar, affärsidkare och privatpersoner i kommunen vad gäller att få en chans att visa upp sin verksamhet! 
Samtidigt måste man ju förstå att ett sådant engagemang som ni visat för detta, det tar både tid och ork i anspråk och ni är VÄL VÄRDA att få kunna ägna er tid åt ERA EGNA intressen! Istället för att ägna den åt bevaka/beskriva ANDRAS.....
Så, hoppas verkligen att NA m.fl. fått upp ögonen och ser att det finns mycket här i kommunen som visst är värt att bevaka och återge för omvärlden! 
Njut nu av den nyfådda "ledigheten" - Det är ni väl värda!!

Benny C
Tack för ett bra initiativ och ha ett välförtjänt "ledigliv", även om jag tror ni får fullt upp med vad ni än företar er.
Ni har ju visat att det finns ett behov och många har ju besökt sidan från hela världen som man kan se på statistiken så därför undrar jag om det inte finns någon/några ungdomar med journalistdrömmar som kan ta över det behöver ju inte vara en dagstidning och upplägget finns ju redan, går kanske att ta över. Många har engagerat sid med bilder och text och fortsätter säkert med detta även fortsättningsvis.
Så åter igen tack för ett bra och trevligt initiativ

Lillemor Israelsson
Ett stort tack för det arbete ni lagt ned till glädje för oss Ljusnarsbergare.
Vi kommer alla att sakna "Kopparbergarn", men önskar er allt gott i er nya ledighet. Lillemor o Roland i Rällså.

Leif Larsson
Jag hoppades att det var ett skämt men jag förstår att det inte är så Jag tackar för den här tiden Hoppas Ni ångrar Er och kommer tillbaks. Det blir inte detsamma längre men ändå STORT TACK. Leif

Thyra Lundell
Jag kommer verkligen att sakna morgonens läsning av det trevliga som hänt i Ljusnarsberg. Kopparbergarn har varit ett lyft för oss kommuninnevånare. Även för utflyttade Ljusnarsbergare har den varit en stor tillgång. Tack och lycka till med med era fritidsintressen.

Wera Pöchhacker
Frukost och sedan läsa Kopparbergarn och bli glad över allt positivt som skrivs - en mycket bra start på dagen! Kommer att sakna detta enormt, men vill tacka er för allt arbete ni lagt ned och den glädje ni förmedlat.
Lycka till med er välförtjänta pensionering.
Kan ingen/inga andra ta vid där ni slutat?

Anita Nilsson
Verkligen tråkigt att denna webtidning läggs ner. Men förstår er, hopas ni får njuta många år som fortsatta pensionärer. Tack för många fina reportage och bilder, ni kommer att bli saknade. 

Annika Granberg Knauss
Jag har full förståelse för att ni slutar och jag har undrat många gånger hur ni har orkat brevaka allt som händer här i Kopparberg! En stor grupp som kommer att sakna er är alla Kopparbergare i förskingringen!

McGillis
Tack för allt bra arbete som Ni har gjort. Jag unnar Er ledigheten. Hoppas att någon driftig ungdom fortsätter med Kopparbergarn. Ni har lagt grunden.

Boris Gudmundsson
Tack för många trevliga möten under Kopparbergarns tid. Jag och SPF hoppas Ni får den tid Ni önskar för Era intressen!

Kommentera

 

mm mm