mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Kopparbergar'n kommer igen?

14-01-07
Är det verkligen möjligt? Skulle den kunna leva vidare? 
Många har de kommentarer varit, som tyckt att det är tråkigt om Kopparbergar'n försvinner. 

Vi tycker förstås också att det är tråkigt och skulle med glädje fortsätta jobba för den, men inte så som vi gjort. Det har inneburit alltför mycket aktivt engagemang alla dagar i alla väder.

Nu har flera engagerade människor visat sig villiga att hjälpa till med tidningen. Det är precis som vi vetat från första början - Ljusnarsbergarna är ett positivt och engagerat släkte. 

Men formen måste ändras. Tidningen kan inte fortsätta som ett enskilt företag, för då blir alla medhjälpare "anställda". Vi får slå våra kloka huvuden ihop och fundera vad det ska bli. Där måste vi höra med folk som vet hur man kan göra. Hjälps vi åt, bör ju ev intäkter av annonser användas till förmån för alla som är med eller till något angeläget ändamål, som vi alla kan ställa upp på.

Välkommen med dina funderingar! 

Inger och Björn

Kommentarer

Åsa Rosenberg
Jag skulle föreslå att använda ideell förening som form eftersom det huvudsakliga syftet inte är att tjäna pengar. Intäkter kan ju användas till driftskostnader, t ex hemsida, kamera, dator, lokal, bensinpengar till reportrar. Det är nog ingen risk att det samlas pengar på hög.

Det man behöver för att starta är stadgar och ett konstituerande årsmöte. Och lite folk förstås. Hur man gör för att avsluta nuvarande bolag har jag ingen kunskap om, däremot vet jag hur man sköter administrationen i en förening, bokföring, hemsida m.m. så där hjälper jag gärna till.

Katarina
Hoppas ni lever vidare! Ni hade länets finaste julaftonsreportage från församlingshemmet. :)

Gun-Britt och Lasse Eriksson, Eskilstuna
Då får vi hoppas på det bästa, för vi kommer verkligen att sakna nyheterna från Kopparberg, om "Kopparbergar'n" skulle upphöra.

Leif Larsson
Än finns det kanske hopp Jag vill hjälpa till med det jag kan Hoppas Ni kan slå Edra kloka ihop så att vi åter kan njuta av Kopparbergarn Du vet var jag finns om det är nåt jag kan bidra med Lycka till 

Ola Gunnarsson
Hej "Kopparbergarn" Tack för ett fint engagemang för bygden. Snabb och fin Hemsida och ett fantastiskt "bevakande" av händelser. Samma anda som fanns när BP var som bäst med journalisten Nils Forsberg (tror han hette så) i högform. 
Vi får verkligen hoppas att detta kommer att fortsätta i någon form. Gärna med er. Lycka till i fortsättningen!

Bernt och Gun Andersson Eskilstuna 
Det vore verkligen en stor förlust att inte få fortsätta läsa "Kopparbergarn" med bl.a intressanta artiklar, reportage fina bilder m.m.
Tack för allt ert arbete.

Jeanette Lindmark
Tråkigt att få vetskap om att ni kommer att sluta med "Kopparbergar´n"! 
Era reportage har hållit en hög klass beträffande både text och bild och mycket intressant har delgetts oss läsare! Ni har verkligen bidragit till att inte minst kulturens fana burits högt med alla intressanta reportage! 
Som spelman i "Bergslagernas Spelmansgille" är det också med stor glädje jag tagit del av er fina bevakning av våra olika folkmusikevenemang. 
Önskar er en god fortsättning på 2014 med en friare, men fortsatt innehållsrik pensionärstillvaro!

Kommentera

 

mm mm