mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Årsbästa för växande PRO

14-01-29

På tisdagseftermiddagen höll PRO Kopparberg sitt första möte för året, och därmed blev det också det bästa hittills. Men skämt åsido, så blev det ett lyckat och uppskattat möte, mycket tack vare musikgruppen Bestefars Trio med Inger, som svarade för ett program med musik från mötesdeltagarnas ungdom, varvat med historier som fick publiken att skratta ut ordentligt. En och annan kanske rodnade en smula också, men är det inte den sortens historier som är roligast?

Bestefars Trio med Inger kommer från Lindesberg, och består, förutom Inger själv som heter Ivarsson i efternamn också av ”gubbarna” Sven Ståhl, John Jäderqvist och Sven-Gunnar Sjövall.
De fyra har bara uppträtt tillsammans i knappt tre år, men har gjort sig rejält populära även utanför våra närmaste trakter. 
Vi tränar ofta, säger Inger. En gång i veckan, tre timmar åt gången!
Och nog är det sant att övning ger färdighet, men tilläggas bör väl att samtliga också har ett gediget förflutet inom musikens värld som dansbandsmusiker, körledare och spel i dragspelsklubb.
Bra lät det i alla fall, och publiken var nöjd.
Nöjd var också PRO-ordföranden Sten-Ove Karlsson, som även denna gång kunde räkna in ett par nya medlemmar och konstaterade att antalet medlemmar ökat något under 2013.

PRO:s historia startade för drygt 70 år sedan, och Kopparberg var tidigt framme med att bilda en avdelning, som alltså i år kommer att fira 70-års jubileum.
Även PRO Örebro fyller 70 och två representanter från Kopparberg är inbjudna att delta i firandet.

Från presidiet meddelades också att säsongens onsdagsbingo kört igång och att tisdagsträffarna börjar den 10 februari.

Mötet avslutades som vanligt med fika, som gjorde alla glada, och lotteridragningar, som gjorde några stycken särskilt glada.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentar

Tack för en jättefint repotage om Bestefars Trio med Inger,
från PRO-mötet i Kopparberg den 28/1 2014.
Hälsningar från oss alla gm Inger

 

Kommentera

 

mm mm