mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Våren kommer!

14-01-22
Rubriken kanske verkar en smula obefogad just nu i januari, när snön ligger fotsdjup och termometern visar många kallgrader såväl natt som dag. Men det finns ändå en viss obotlig optimism inbygd i oss nordbor, en inre övertygelse att det kommer en vår och en sommar igen. Om vi inte trodde på det, så kunde vi likaväl packa våra väskor och resa söderut för gott.
I stället börjar vi så smått att förbereda oss för den varmare årstiden.

En del sätter frön i krukor, frön som ska utvecklas till plantor att sätta ut när frosten lämnat våra bygder för den här gången. Andra bygger fågelholkar åt de bevingade vänner som återvänder så snart de kan räkna med att finna föda här.På Solgårdens dagverksamhet är Nilsgunnar Björkman och Rune Karlsson i full färd med att framställa fågelholkar som senare kommer att finnas till försäljning vid Solgården.

Gunnar Björkman var på besök där härom dagen och han hade som alltid kameran med sig och försåg Kopparbergar'n med ett par bilder. Förr brukade Gunnar kalla sig fotograf, men meddelar att sedan han började använda digitalkamera, är han bara knäppare. Trevliga bilder blir det ju ändå!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm