mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

PRO Ställdalen på skrattfest

14-02-05

Det finns ett gammalt talesätt som säger att man har inte roligare vad man gör sig, och det liger nog mycket sanning i det. Ställdalens PRO-are är i alla fall ett muntert gäng, som gör vad de kan för att ordna trevligheter. I den gångna helgen fyllde de en mindre buss med resenärer för vidare transport till Björborevyn. 

Före revybesöket tog sällskapet lunch på Fänforsens restaurang, och när magarna också var fyllda bar det vidare till föreställningen.

Går man på revy, så förväntar man sig en massa roligheter, men går man på lokalrevy får man vara beredd på att man kanske inte fattar alla lokala skämt. Den beredskapen visade sig vara obefogat, för även om lokala politiker och andra bygdens barn fick stå ut med att figurera i några av numren, så var det i en form, som vi alla kunde förstå, kanske för att lokala tokigheter ofta visar sig ha sina motsvarigheter även på andra håll.

Hela revyn heter i år Gagnsters, och med tanke på att Björbo ligger i Gagnefs kommun, kan man förstå stavningen.

Revyn i Björbo har gamla traditioner med start redan 1953. På den tiden fanns det gott om lokala revyer och teatersällskap i södra Dalarna, men numera finns inte många kvar. Det som hållit Björborevyn vid liv är dels de eldsjälar som driver det hela vidare, och dels den höga kvalitet som ensamblen håller rakt igenom. Årets föreställning höll stilen synnerligen väl, vare sig det gällde klassiska missförståndssketcher, parodier på bland annat På Spåret och Nobelfesten eller de överraskande proffsiga musikinslagen.
Inte underligt att Björborevyn år efter år drar besökare från när och fjärran.
Ställdalsgänget var i varje fall mycket nöjda med den här resan och är redan i färd med att planera kommande turer.

Kommentera

 

mm mm