mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Det våras för rally

14-02-16

Läget är egentligen inte så bra, som rubriken kan förleda läsaren att tro. Vanligtvis brukar Bergslagens rallyvägar vara hårdfrusna och isbelagda den här tiden, men efter att vintern varit osedvanligt mild hittills, är läget en smula osäkert. Kopparbergar'n har träffat ett par av motorklubbens styrelsemedlemmar, som bekräftar detta.

- Dan Anderssons minne, som arrangeras av motorklubbarna i Grangärde, Sunnansjö och Fredriksberg, är förlagd till den 22 februari, och där är Motorklubben Kopparberg inhyrd för att hålla med funktionärer på en av specialsträckorna, berättar Stefan Frisk, ordförande i MKK. Dessutom är ett tiotal åkare från vår klubb anmälda att köra tävlingen. Totalt är det för närvarande ett 70.tal anmälda för närvarande.

- När det gäller Bergslagsrallyt, där vi är medarrangörer, är läget mera osäkert, säger klubbens sekreterare, Christin Peterson. Tävlingen ska genomföras i månadsskiftet, men vägarna är inte som man skulle önska. På måndag blir det inspektion, och då avgörs om tävlingarna kan genomföras eller om alltihop måste blåsas av.

Notskrivaren är tingad för tisdagen och om vi måste avblåsa senare, så får vi ändå lov att betala tusentals kronor för hans jobb. Men det är klart att vi hoppas på att kunna genomföra tävlingen.
En som står över både Dan Anderssons minne och Bergslagsrallyt, är Mattias Ledin, som i stället satsar på Rally-SM i Östersdund, som avgörs 28 /2 – 1/3.

- Jag har anmält mig, säger Mattias och Får teamet ihop allt så kommer de till start med Fredrik Åhlins Fiesta R2! En mycket bra och pålitlig bil!

- Lyckas vi få ihop de med samarbetspartners så är de här verkligen en chans för mig! De är en dröm för mig att få vara med och tävla i en SM deltävling med en konkurrens kraftig bil. Brevid mig kommer Erik Lindqvist att sitta, sist åkte vi kullingstrofén ihop och de funka fantastiskt! 
Förra året körde jag en Opel Vectra i grupp E standardbilar men hyrde också en Golf 3:a i en tävling som jag vann.

- Men det räcker inte med att vara en bra förare, man måste ha bra sponsorer också, och jakten på sådana pågår ständigt. Jag har mycket god hjälp av Stefan Möllberg och Thomas Andersson, men all hjälp är välkommen. Jag kommer att göra mitt absolut bästa för att motsvara mina egna och andras förväntningar.

Mattias Ledin har för övrigt tävlat synnerligen framgångsrikt i folkrace också. Under 2013 startade han 21 gånger, bröt 4 pga tekniska fel och vann de övriga! I Folkracefestivalen i Motala, den största i sitt slag i Sverige med 780 tävlande, gick han också helt obesegrad genom tävlingarna.

Det finns många andra framgångsrika förare i MK Kopparberg, t.ex. Jakob Jansson och Marcus och Mattias Andersson, men vi återkommer med lite nytt från dem inom kort.

Text: Björn Öringbäck.

Foto från Kjell Wikströms hemsida

mm mm