mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Mer om pilgrimen

14-02-04

Efter lite Googlande har vi hittat uppgifter om pilgrimen, som varit i Sverige tidigare också. Så här kan man läsa i en blogg från Burseryds pastorat 2011 och i Kristianstadsbladet 2010.

En äkta pilgrim!
Idag fick Burseryds pastorat besök av en äkta pilgrim! Dominique Dada från Pyreenerna i Frankrike, 47 år gammal, har varit på pilgrimsvandring mer eller mindre sen 1996, då han fick en uppenbarelse från Gud. Gud sa till honom att han skulle pilgrimsvandra för att väcka människors uppmärksamhet och på det viset förmedla Guds budskap om fred, rättvisa, jämlikhet, antivåld och barns rättighet. Och det har han gjort sen dess! Han har varit i Jerusalem, i Kroatien, i Norge, i Vadstena, (dit han nu är på väg igen) och överallt kändes det som! 

Utmed vägen har han bl.a. organiserat mat till mängder med barn i Kroatien. De ekonomiska bidrag han får går till hans omkostnader, som är små. Det som blir över sänder han till välgörande ändamål. Han kommer nu närmast från Italien där han har arbetat ideellt i ett benediktiner kloster. Ett spännande möte med en fantastisk människa! Man kan inte låta bli att bli inspirerad!
Mia (Bloggat på Burseryds pastorat)

Ur Kristianstadsbladet
Dominique Dada beskriver sig själv som en katolik från apostlarnas tid. För fyra år sedan fick han en kallelse från Gud. – Du ska gå till Rom, sa den inre rösten till honom. Den blev en lång vandring från Pyrenéerna i södra Frankrike till Italiens huvudstad. 

Något senare kom kallelsen till en vandring mot Jerusalem och sedan dess har det rullat på, eller snarare lunkat på, för Dominique Dada. Spanien, Frankrike, Italien… Dominique Dada räknar upp ett tjugotal länder i Europa som han har passerat under sina långa vandringar. 

I mars förra året vistades han i det krigssargade Pristina och organiserade en lunch för 250 nödställda barn. Det var en vistelse som gjorde ett stort intryck på honom. Under sina vandringar tar han kontakt med kyrkor för att få hjälp med att samla in pengar för olika ändamål. 

– Nu vill jag få hjälp med att samla in pengar till barnen i Mexico, säger Dominique Dada under sin snabbvisit i Bromölla. Han sitter och tar igen sig i trädgården hos familjen Nicander. Det är inte första gången familjen Nicander träffar den franske pilgrimen. För två år sedan bodde Dominique Dada hos Nicanders under sin första vandring genom Skandinavien. I april 1999 skrev Kristianstadsbladet om Dominique Dadas första Bromöllabesök. 

De flesta människor han möter under sina vandringar är hjälpsamma och trevliga. Skulle någon uppträda misstänksamt har Dominique Dada två pärmar fullspäckade med tidningsartiklar och prästintyg som bedyrar att han är en hederlig person som har fått kallelsen från Gud att vandra för fred. 

– Det inger förtroende att visa artiklarna, konstaterar Dominique Dada. Han är mycket tacksam för alla som hjälpt honom både nu och förra gången han vandrade i Sverige och i Skåne. 

– Jag tycker om Sverige och de protestantiska prästerna som alltid ställer upp, säger Dominique Dada. Förra gången Dominique Dada gästade Anders och Aina Nicander hjälpte Anders honom att upprätta en e-postadress så att han ska kunna hålla kontakten med människor han möter. Efter Bromölla går färden vidare mot Rinkaby, Simrishamn och Lund innan han vandrar vidare mot Norge och Nordkap. 
eva.holmestig@kristianstadsbladet.se
 

Kommentera

 

mm mm