mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Pilgrim på vandring

14-02-02


Lars Borg, en av våra flitiga medarbetare, har alltid kameran med sig ”ifall något skulle dyka upp”. Den här gången var det en man som med packning på ryggen vandrade söderut längs riksväg 50.

Vi ska här inte påstå, att Lars är lika nyfiken av sig som Kopparbergar'n själv, men låt oss i alla fall konstatera att han är vetgirig. Så han stannade till och fick en liten pratstund med vandraren. 

Denne berättade att han heter Dominic, är från Frankrike, och nu stadd på pilgrimsvandring med Jerusalem som slutmål på en lång färd. Närmast kom han från Nordnorge och hade via Mo i Rana kommit över på den svenska sidan. 

Nätterna tillbingar han i församlingshem, och senast innan Lars träffade honom hade han sovit i Ljusnarsbergs dito. Dagens etappmål var Guldsmedshyttan.

Exakt hur lång tid som Dominic varit på vandring lyckades inte Lars lista ut, men han konstaterade att pilgrimen var ändamålsenligt klädd och utrustad och vid gott humör samt att han kunde tala flera språk.Lars Borg själv är en stor djurvän som värnar om både varg och rådjur. Rådjuren har han alldeles inpå stugknuten och att de känner sig trygga med Lars vittnar väl ovannstående bild om.

Lars var för övrigt på väg till Löa för att köpa hö till rådjuren när han gjorde det intressanta mötet.

Kommentera

 

mm mm