mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Digital Premiär för Pärlan

14-02-15
Äntligen är det klart för digitalbio i Kopparberg! På torsdag den 20 februari, mitt i sportlovsveckan, är det dags, och premiärfilmen är Hobbit 2. 

- Eftersom filmen är gjord i 3D blir det samtidigt premiär för den tekniken, berättar Thomas Larsson på Larssons Digital under ett samtal med Kopparbergar'n.

Thomas ingår i den grupp som har koll på tekniken och han berättar att det numera är samma maskinella standard här, som SF-Bio använder i sina egna salonger, utom de allra största. De gamla, manshöga filmapparaterna finns till beskådande i biografens foajé.

- Förr fick man byta rulle var 20:e minut, berättar Thomas, och det innebar att maskinisten hade fullt upp, utan tid att själv se filmen. Numera levereras en lång film som Hobbit 2 (240 minuter) på två hårddiskar. Det är bara att koppla in dem och trycka på play, så sköter resten sig självt.
Egentligen är det ju lite synd att vi fick en ”tvåa” som förstas film, men även de som inte sett Hobbit 1 kan naturligtvis se den här i alla fall.Förutom Hobbit 2, ligger också ”Frost” och ”100-åringen ...” klara för visning.

Frost är en animerad film i 3D och den körs som matiné söndagen den 23 februari klockan 15:00, medan ”100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann” visas på ordinarie tid onsdag 23/2 klockan 19:00.

Vilka filmer som visas därefter är i dagsläget inte klart, men Kopparbergar'n kommer med sin sedvanliga nyfikenhet att ta reda på det, och självklart blir det en rapport från premiärföreställningen.

Text: Björn Öringbäck 
Bilder från SF

 

mm mm