mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Tre till ur operaensemblen

14-04-10
Londonboende greken Alex Tsilogiannis gör Cassio, det svenska stjärnskottet Anna-Kajsa Holmberg sjunger Emilia och Tadas Girininkas, stor stjärna i hemlandet Litauen, gör Ludvico. Här kommer information om alla tre.

Grekiske tenoren Alex Tsilogiannis föddes i Kenya och har som barn till ett diplomatpar vuxit upp i flera länder runt om i världen. Han utbildade sig i sång parallellt med en utbildning till pilot vid Jacksonville University i Florida. Han valde sången och fortsatte att utbilda sig vid Guildhall School of Music & Drama i London. Alex Tsilogiannis har sjungit ledande tenorroller som Duke i Rigoletto, Edgardo i Lucia di Lammermoor, Alfredo i La Traviata, Pinkerton i Madame Butterfly och Don José i Carmen. På konsertscenen har han sjungit både som solist och som en av tre i tenorgruppen Tenorissimi. Anna-Kajsa Holmberg är mezzosopran från Stockholm som i dag bor i Malmö. Hon har en bred bakgrund inom såväl opera som folkmusik, film och teater. Anna-Kajsa Holmberg utbildade sig på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense och har bland annat studerat belcanto i Italien. 
Folkmusiken har alltid legat henne nära och på Det Fortællende Teater i Köpenhamn har hon kunnat kombinera folklig sång med operans fulla uttryck. Anna-Kajsa Holmberg har arbetat med den danska ensemblen Corona La Balance liksom italienska Samsingen och är medlem i den nystartade professionella vokalensemblen Ensemble Syd. 

Tadas Girininkas

Tadas Girininkas, bas, är stor operastjärna i hemlandet Litauen, där han bland annat sjungit vid litauiska nationaloperan. Tadas Girininkas studerade vid Lithuanian Academy of Music and Theater i Vilnius under Vladimir Prudnikovas fram till 2009. Efter det har han bland annat gjort roller som De Silva i Ernani, Heinrick i Lohengrin, Zuniga och Escamillo i Carmen, Sparafucile i Rigoletto, Capuletti i Romeo och Julia och titelrollen i Attila. 2013 utnämndes Tadas till Årets operasolist i Litauen. 

Uppgifter ur Opera på Skärets pressmeddelande

 

mm mm