mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm mm

Om Ulla Björnängers bildvärd

14 04 06

Till minne av Ulla Björnänger, som avled sommaren 2013, visas på Blå Soffan (under ICA) i Kopparberg en minnesutställning med hennes konst fr.o.m. lördag den 5.april 12.00-15.00 till den 19.april 12.00-15.00 på onsdagar, lördagar och söndagar.

Det är en brokigt befolkad värld, som möter besökaren av utställningen och samtidigt mycket berikande. Vi ser bilder av kvinnor och män i alla möjliga färger och former. Det märks att konstnärinnan gärna arbetar med dessa form-och färguttryck för att förmedla olika tankar och känslostämningar.

Dessa former och färger liksom trängs med varandra och upptar hela målningens yta. De skulle flyta i varandra om de inte begränsades av varandra. På det viset målas relationer liksom olika samtalstillstånd, som kan urskiljas i persongalleriet.Ett striktare förhållande till form, färg och linje blir tydligast i grafiken, vilken oftast är från 1970-talet. Ulla Björnänger blev 82 år och på ett långt och händelserikt liv visar även de olika perioder, som kan skönjas i hennes verk, som alltid överraskar och som lever genom rörelserna i bilderna. T.o.m. möbler och rummens inredningar rör sig med i skeendet.

Konstklubben tackar Ulla Björnängers familj för att de möjliggjort den här omfattande utställningen.

Text och foto: Monika Käller 

Kommentera

 

mm mm