mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Jubileumshäftet på gång

14-04-17

Som vanligt den här tiden på året pågår arbetet med att producera årets häfte i den populära serien med gamla bilder från Ljusnarsberg. Som vanligt är det också Gunnar Björkman som svarar för insamling och urval av bilderna. Som vanligt skall också häftet finnas färdigt till försäljning på Kopparbergsmarken, då Ställdalens Fotoklubb finns på plats utanför Tingshuset.

Det som är lite speciellt med just årets häfte är att det är det trettionde i raden, och det ska naturligtvis uppmärksammas på något sätt. Årets häfte kommer därför att bli dubbelt så tjockt som tidigare och betingar därmed ett något högre pris. Även urvalet av bilder och övrigt material ska bli något extra och Gunnar Björkman säger sig ha ambitionen att täcka hela kommunen i ett och samma häfte.

- Det är en riktig utmaning, säger Gunnar. Efter 29 häften har en hel del bra bilder redan publicerats, och kan inte användas på nytt i det här sammanhanget. Det är också betydligt svårare att få tag på nya intressanta bilder ute från kommunens byar och landsbygd.

Gunnar vill därför genom Kopparbergarn göra en efterlysning av sådana bilder.

- Det vi helst vill ha är bilder som visar livet från förr, människor i miljöer från hem och arbete, men allt kan vara av intresse. Det bör också finnas någonting att berätta om de bilder som publiceras. Det kan vara namn på personer, åtminstone ungefärlig datering, och/eller händelser knutna till bilden. De bilder vi söker bör naturligtvis vara gamla, ju äldre desto bättre, men i varje fall bör de vara från tiden före 1950.

- Den som kan tänka sig att medverka till att på årets häfte får en hög kvalitet kan höra av sig till mig, säger Gunnar. Det går också bra att ta kontakt via Kopparbergarn.

Alla inlånade bilder lämnas tillbaka efter eventuell avfotografering, och stor varsamhet vid hanteringen utlovas.

Jubileumshäftet är alltså på gång, och förhoppningsvis blir detta det bästa hittills, men ingenting är ännu planerat för 2015. Kanske blir det en fortsättning i en eller annan form, men det återkommer vi i så fall till senare. 

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm