mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Skytteföreningen är igång igen

13-09-11

Ljusnarsbergs SkF - Skyttesport har startat höstsäsongen med luftgevärsskytte i lokalen under Garhytteskolans gymnastiksal. Varje torsdagskväll framöver har man öppet mellan 17:30 och 19:00 och gammal som ung är välkommen.

Luftgevärsskytte tillhör de billigare sporterna att utöva, åtminstone om man är med i föreningen. För endast 150 kronor får man medlemskap ett helt år och är skytte ett intresse som delas av fler i familjen kan alla vara med för 300.

För de pengarna får man låna gevär av föreningen som också håller med ammunition. Och man får hjälp och instruktioner av bland andra Elin Johansson som inte bara besitter ett stort kunnande utan också ett lugn som de unga skyttarna behöver för sin koncentration. För medlemmar som deltar i tävlingar på annan ort betalar klubben också resor och anmälningsavgifter.
Snacka om mycket för pengarna!

Kopparbergar'n besökte skyttehallen på höstens första övningstillfälle. Det var inte så många skyttar närvarande än, men några var i alla fall igång.
Yngst av alla var fyraåriga Lovisa, som efter varje serie vill visa farmor, Eila Harju, resultatet.



- Egentligen bör man ha kommit upp i sexårsåldern för att träna skytte, säger Elin, men hon får följa med mej (mamma) ibland.

Alexandra har hunnit fylla 13, men hon har skjutit i fyra år och är något av en veteran. Hon har också varit framgångsrik i tävlingar och har för närvarande ett vandringspris hemma på hyllan.

Att vara med i en förening som sysslar med tävlingsverksamhet ger ju också många tillfällen att se nya platser och möta likasinnade från andra ställen, och som sagt, föreningen betalar.
Vi frågar Eila Harju hur föreningen kan ha så god ekonomi och får veta att förutom medlemsavgifterna, är det arbetet med Kopparbergsmarken som ger intäkter. I samband med den har skytteföreningen tagit på sig att ansvara för att alla beställda bord kommer ut på plats och in igen. 

- Alla som är intresserade eller nyfikna på luftgevärsskytte är välkomna att prova på, säger Eila. Att prova kostar inget!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm