mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Rotarymöte med besök

13-09-23

Rotary Klubb Kopparberg hade vid sin senaste tisdagsträff på Bångbro Herrgård besök av Christer Rydergård från Fellingsbro Rotary Klubb för att berätta om R10.konsortiet. Men först intog de 16 närvarande medlemmarna en måltid tillsammans och sedan var det Christer Rydergårds tur att ta till orda.

Många mindre Rotaryklubbar har begränsade möjligheter att genomföra större projekt, och det gäller särskilt internationella sådana, sa Christer. R10 är ett samarbetsprojekt där 10 Rotaryklubbar ingår, och därav följer också namnet.
Åtminstone var vi 10 klubbar som drog igång samarbetet, men några har dragit sig ur, medan andra kommit till, och gemensamt för alla är att de hör hemma i mellansverige, förutom Riga Rotary Klubb, som är den internationella samarbetspartnern.

Christer gav exempel på projekt som R10 medverkat till i Estland, t.ex stöd i ett internat för lungsjuka barn, och ett äldreboende med många sjuka. 
När man medverkar i ett projekt i ett annat land är det också viktigt att man handlar där, påpekar Christer.

Rotary Klubb Kopparberg får nu ta sig en funderare över hur man ställer sig till erbjudandet att delta. Det blir i första hand till årsmötet den 8 oktober, då det för övrigt även är dags att fira klubbens 60-årsdag.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm