mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Änglar invigde resecentrum

13-09-13

Idas änglar, som Kyrkbackskolans högstadiekör kallar sig, inledde invigningen av det nu färdigställda resecentret vid järnvägstationen. 

Ida, det är förstås Ida Blomqvist, musiklärare på skolan. Ett par sånger hann kören med innan eleverna måste ge sig tillbaka till skolan för nästa lektion. Synd, för vi hade gärna hört mera.

Ljusnarsbergs kommunchef, Bo Wallströmer tog över och berättade kort om det arbete som genomförts i Ställdalen förra året och nu i Kopparberg. Han refererade också till sina egna erfarenheter av resor, och konstaterade att antalet tågresenärer har ökat explosionsartat under framför allt de senaste tre åren. Arbetspendlingen är stor och omfattar cirka 330 personer som pendlar till Ljusnarsberg, medan ungefär dubbelt så många reser till arbete på andra platser.

Wallströmer berättade också att totalkostnaden uppgått till 3,6 miljoner, varav Ljusnarsbergs kommun stått för hälften och trafikverket via länstrafiken för resten.

Förutom själva den ljusa och luftiga väntsalen finns det nu också en handikapanpassad toalett (med myntautomat för femkronor), cykelställ med tak, handikapparkering och busshållplats.

Vidare fick vi veta att väntsalen öppnar en halvtimme före första avgång för dagen och stänger en halvtimme efter den sista.

Sen var det dags för den i de här sammanhangen obligatoriska bandklippningen och till den ceremonin fick Wallströmer hjälp av NCC:s platschef, Lars Eriksson. 

I samband med bandklippningen ryckte Kopparbergs meste fanfarblåsare, Emil Wass, också han skolelev, in och gjorde bruk av sin trumpet. 

Sen bjöds de cirka 25 närvarande på fika och möjlighet att bese väntsalen inifrån.

NCC har haft totalentreprenad på arbetena men en rad underleverantörer har också anlitats. En del av dem från den egna kommunen, andra utifrån.

Nästa etapp i uppsnyggningsarbetet i området gäller rivning av byggnaderna på mejeritomten, där det i stället ska ordnas fler parkeringsplatser. 

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm