mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Efter ”marken”

13-09-30

Så är då ännu en marknad genomförd i Kopparberg, och väldigt många ljusnarsbergare har på olika sätt bidragit till att allt klaffat på ett smidigt sätt. Inte minst har bygdens föreningar varit egagerade. Skytteföreningens folk har satt upp och tagit ner massor av marknadsstånd och andra föreningar har sett till att alla bilburna besökare har fått parkeringsplats på ett ordnat sätt. Ställdalens Fotoklubb har sålt sina häften med gamla bilder, nu för tjugonionde året i följd, och någon annnan förening sålde kakor...
Lokala företag har visat upp sig och även kommunen har haft en marknadsföringskampanj i Tingshuset. Muséerna har haft öppet och alla näringsställen har under ett par dagar haft extra många besökare, även om stånden med snabbmat i olika former lockat en del.

Gammelmarken är för många ”markens” höjdpunkt och där syntes åtskilliga i tidstypiska kläder, inte minst bland de spelemän som avlöste varandra på scenen. När vi var på besök, var det Blårök som satte igång.
Och så fanns det förstås som vanligt en myllrande mängd av knallar från när och fjärran. Deras utbud bestod i påfallande hög grad av nyttosaker, och i mindre mån av krimskrams och färgglad plast. Jo, det fanns förstås ballonger att köpa, och marknadskarameller, men betydligt mer av kläder, skinnvaror, hushållsrelaterade produkter och andra praktiska prylar.

Trots reltivt bra marknadsväder, tycktes det ändå vara något färre besökare än föregående år, men det var definitivt tillräckligt många för att det särskilt på kördagen skulle bli trivsamt trångt ibland.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm