mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Guldkringlan stängd

13-09-12

Kopparbergar'n har ju gjort sig känd för att på ett positivt sätt skriva om sånt som berör våra trakter men ibland är det nödvändigt att också rapportera om mindre goda nyheter. Till den senare kategorin måste nog räknas att café Guldkringlan lagt ner sin filial i Kopparberg.

- Vi tog beslutet förra veckan, säger en av ägarna. Lönsamheten var helt enkelt för dålig. 

Kopparbergar'n har pratat med näringslivschefen Tomas Larsson, som beklagar nedläggningen.

- Fagers konditori är ju en del av själva kärnan i Kopparberg, säger Tomas. Vi hoppas verkligen att någon annan vill driva rörelsen vidare. Från kommunens sida vill vi göra allt vi kan för att underlätta en fortsättning. För närvarande finns ingen inressent som vill ta över, men om någon är intresserad, är det bara att höra av sig till mig.

En osökt tanke infinner sig med förslaget att en och samma ägare borde driva både loftcaféet och fd Fagers, men enligt uppgift hyser inte ägaren till caférörelsen i loftboden några sådana planer.

Tills vidare står alltså Fagers konditori tomt, men loftcaféet håller öppet ännu en tid, Swärdska Café Bistro lockar med läckra bakverk och de kopparbergare som vill ha platsbakat färskt matbröd på morgonen kan åka tilll Nya Tages Konditori i Bångbro. Härliga sommardagar, som vi haft gott om i år, har också många fikasugna gjort en liten utflykt till Sjärnfors Café och Camping.

Men Fagers är ändå alltid Fagers, så låt oss hoppas!

Text och foto: Björn Öringäck

Kommentera

mm mm