mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Guldfisken fångad!

13-09-08

I samband med årets Guldrush släpptes åtta märkta fiskar i ån tillsammans med en av de ordinarie isättningarna för det fria fiske, som ett antal företag sponsrar årligen.
Här i Kopparbergar'n, liksom på affischer vid bron, har det meddelats att de som fångat de märkta fiskarna hade priser att vänta.
Rapporteringen av fångade fiskar har dock varit skral, och vid avslutningen den 31 augusti, hade bara en sådan fångst anmälts till Ljusnarsbergs Fiskevårdsområdesförening.

Därför blev det aldrig tal om någon lottdragning, utan den framgångsrika fiskaren, Eila Harju, fick ta emot både föreningens pris, bestående av fem gratis fiskedagar i Andtjärn eller Gåstjärn, och ett presentkort som XL Bygg bidragit med.

På bilden har en glad Eila just tagit emot det senare.

Eila berättar att ”guldfisken” drogs upp längs Ljusnarsvägen på en plats som brukar kallas ”Finska viken”. Men hon berättar att hon sett ytterligare en av de märkta nere vid bron. 
Både Eila och hennes man tycker mycket om att fiska, och det gäller inte bara regnbåge. De fiskar också gärna gädda och abborre, och ibland blir det en tur till östkusten för att fiska strömming. De äter gärna fisk också och tycker att abborren är den allra godaste.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm