mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Närbilder från SFK

13-09-05

Ställdalens Fotoklubb inledde höstsäsongen med ett möte på Bruksgården i tisdags. Ett dussintal medemmar infann sig och diskuterade bland annat den stundande marknaden och försäljningen av bildhäftena. De populära häftena med gamla bilder från Ljusnarsberg har nu kommit upp till nummer 29 och det är fortfarande Gunnar Björkman som ligger bakom produktionen. Förordet är (också som vanligt) skrivet av Ljusnarsbergsambassadören och sportradioprofilen Uno Hedin.
Det bestämdes att priset för årets häfte är 80 kronor, vilket är detsamma som för fjolårets.

Den som eventuellt har luckor i sin samling, bör passa på att se efter vilka nummer som saknas, för på marknaden finns det nu möjligheter att förvärva nummer 10 – 28 för 50 kr per styck. Uppgifter om tillgång och pris för ännu äldre häften kan fås på förfrågan. USB-minnen med register över platser, personer och händelser finns också till försäljning. 

Ett fotomaraton i Kopparberg var utlyst tidigare i sommar, men sköts då upp på grund av värmen. Nu bestämdes att i stället geomföra detta lördagen den 12 oktober. Mera information om detta kommer senare.

Kvällens bilder att diskutera svarade Thyra Lundell för. Det var bilder tagna i hennes trädgård med en veckas mellanrum under hela odlingssäsongen, och gav exempel på det viktiga dokumenerandet hemma i vår närmiljö.

En helt annan typ av bilder lämnades in till höstens första tävling. Temat var ”Närbild” och tio deltagare lämnade in två digitala bilder var. Dessa ska sedan bedömas av en annan fotoklubb och resultatet presenteras i oktober.

Kopparbergar'ns läsare kan dock redan nu få en titt på de inlämnade bilderna i ett bildspel, och får gärna rösta på vilken bild som ni tycker bäst om. Röstningen får ske anonymt, men bland dem som ger sig tillkänna, lottar vi ut ett par trisslotter.

Här finns bilderna

Text och foto: Inger Aftonljus

Kommentera

mm mm