mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Skräckfyllt i Stråssa

13-10-22

Gillar du att bli skrämd? I så fall missade du något under lördagens event vid Stråssa gruva. Men var inte ledsen för det! Det blir fler tillfällen snart.
Det är Batalj som står bakom arrangemanget, ett Haloweenspecial, som kallas ”Zombie Escape” och det är andra året som spelet/leken genomförs.


Erik instruerar zombiegänget

Tvillingbröderna Erik och Gunnar Haneskog har förmodligen mest gjort sig kända som de verkliga experterna på att arrangera stora paintball events med flera hundra deltagare, men konceptet att arrangera banor med skräckupplevelser har de med sig allt sedan barndomen.

- När vi var små, berättar Erik, brukade pappa leka ”nattorintering” med oss. Utrustade med ficklampor fick vi leta oss fram för att hitta skatter av godis.
När vi sen blev lite äldre, byggde vi egna banor i skogen med kojor och undrjordiska gångar för de andra ungarna i byn (Löa). Redan då var skräck- och skrämseltemat med.
Nu har vi bokstavlig talat lyft konceptet till en högre nivå. Årets Zombie Escape går genom gamla gruvkontoret och via underjordiska förbindelser når man också andra byggnader. Den nya banan är dubbelt så lång som förra årets.



Kopparbergar'n har smygtittat lite i den mörka labyrinten och även skymtat några av de zombies som döljer sig och dyker upp på de mest oväntade tillfällen.



Vi har också besökt sminklogen, där till synes vanliga trevliga killar, och en tjej (!) inför våra ögon förvandlades till ”levande döda”.



Och vi har mött några av de djärva ungdomar som klent beväpnade och försedda med endast en ficklampa per grupp om tre – fyra personer ska ge sig på att ta sig igenom fasorna kämpa mot zombies och rädda mänskligheten. 

Lycksökarna kom bland annat från Karlskoga och Örebro, och några så långt bortifrån som Uppsala.



Uppsalagänget var så här glada efteråt och tyckte att det varit en fantastisk upplevelse.

Nästa gång som Zombie Escape körs är den 26 oktober samt 2/11.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm