mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Ställbergs Gruva får kulturstipendium

13-10-18
Ställberg Gruva/ The non existent center blev utsedda till en av tre kulturstipendiater av Örebro läns landsting 2013. 

Landstingets kulturstipendium är ett arbetsstipendium, som ges som en uppmuntran att utveckla sin kulturella verksamhet till personer eller grupper som är mitt uppe i sin kulturella gärning. 



Bröderna Carl-Oscar och Eric Sjögren, projekt- och konstnärliga ledare, är födda och uppväxta i Nora kommun och har varit drivande för projektet Ställbergs Gruva, med målsättningen att skapa en arena i Bergslagen. Scen, konst och teori produceras och presenteras tillsammans och allt började i maj 2013 då 2000 kvadratmeter industrilokaler började användas som ateljéer, scenrum, kök, studios och utställningslokaler.

Man ville skapa konstupplevelser av olika slag, som passade in i de stora lokalerna likaväl som i de mindre hörnen av gruvområdet.

Projektet ”Ställbergs Gruva – arena för samtida konst och tanke” har ett tjugotal konstnärer och medarbetare knutet till sig. Projektledningen består av nio personer med bakgrund inom bland annat kulturproduktion, musik, design, regi och dans. Stipendiet ska användas till att utveckla den konstnärliga verksamheten vid Ställbergs Gruva.

Det finns många idéer om hur det hela ska utveckla sig och bröderna ska nu i oktober träffa kommunen och presentera en treårsplan om hur arbetet kan fortskrida. Samarbetet med kommunen är viktigt för att projekten ska landa.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm