mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Varför skriver Kopparbergar'n så lite om sport?

13-10-05
En och annan gång händer det faktiskt att vi gör det, men för det allra mesta är det annat innehåll i våra artiklar, det medges och det finns flera anledningar till att det är så.

För det första är det lite svårt att hinna med att bevaka sporthändelser, i synnerhet som det egna intresset är för svalt för att prioritera sport i de flesta former. Därav följer också en personlig brist på kunskap och förmåga att bedöma sportprestationer i allmänhet.

Men tro för all del inte att vi tar avstånd från allt vad sport heter. Vi skulle gärna publicera text och bilder framför allt kring våra ungdomars framgångar på olika nivåer, men i så fall behöver vi hjälp.

Många föreningar inom vårt bevakningsområde hör av sig med inbjudan till diverse arrangemang, och vi hjälper gärna till att sprida information som förhoppningsvis leder till fler deltagare/åskådare.

Ibland kan vi prioritera aktiviteterna i fråga, och göra ett eget reportage på plats, men det är inte alltid som det klaffar. Kanske är vi samtidigt upptagna på annat håll, och så försöker vi klämma in lite tid för att träffa släkt och vänner också.

Just när det gäller föreningarnas möten, utflykter, resor och andra aktiviteter får vi dock redogörelser i ord och bilder som producerats av deltagarna, och sånt är vi mycket tacksamma för.

Vi uppskattar också alla de roliga historier som Elsa hittar i sin låda, och alla vackra bilder från Lars Borg med flera.

Tyvärr finns det inte ekonomiska resurser till att betala våra uppgiftslämnare, men det händer att flitiga medarbetare får en eller annan trisslott som tack.

Så vill ni, kära läsare ha mer av sport eller något annat som ni gillar i Kopparbergar'n, skicka in det till oss! Det är inte så svårt heller. Bilder behöver inte vara bra, ren tekniskt och den som tycker det är svårt att skriva kan ju ringa och berätta i stället.

Till sist ett budskap till alla engagerade tränare, lagledare mm inom idrotten:
Det är inte så att vi vill lägga mer arbete på just er, men förhoppningsvis finns det kanske någon i föreningen/supporterskaran som kan bidra till att fler får ta del av föreningens/klubbens/lagets/individens insatser på sportens område.

Och bilden då? Jo, han i gul tröja ett av Kopparbergar'ns barnbarn som tränar boxning och som snart ska börja tävla. Bilden har hans mamma tagit med sin telefon.

Text: Björn Öringbäck
Foto: Susanne Palm

Kommentera

mm mm