mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Sopplunch för Världens Barn

13-10-30

Som ett led i insamlingsarbetet för Världens Barn serverades i går lunch i Församlingshemmet. Svenska Kyrkan och Pingstförsamlingen genomförde tillagning och servering och Lådan hade skänkt ingridienserna. Fisksoppa eller grönsakssoppa fanns att välja på, och så fanns naturligtvis bröd, ost, smör och måltidsdryck.



Dessutom svarade Tom Ernestål och Krister Pilblad för levande lunchmusik med gitarr, piano, harmonika och sång.



Ett trettiotal besökare lät sig väl smaka och det var ingen brist på mat eftersom man räknat med dubbelt så många. Annonsering lär ha skett i Väsman Runt, som ju delas ut till alla hushåll, men kanske hade det behövts en komplettering med en blänkare på Kopparbergar'n?



Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med hela Världens Barn-familjen: Afrikagrupperna, Clowner utan Gränser, Diakonia, Erikshjälpen, Föräldralösa Barn, Hoppets Stjärna, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, KFUM, Lions, Läkarmissionen, Plan Sverige, PMU, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Svenska Afghaistankommitten, Svenska Kyrkan, Svenska Röda Korset, Unicef Sverige, Vi skogen och We Effect. 



Insamlade medel går bland annat till att skydda barn från våld, ordna skolgång åt gatubarn, bekämpa könsstympning och till koststöd åt undernärda samt kämpa mot sjukdomar, som diabetes och aids.

Den aktuella insamlingen pågår fram till jul, men både nu och senare kan den som vill stödja arbetet för en bättre värld och framtid åt alla barn, alltid sätta in pengar på Radiohjälpens konto 90 1950-6

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm