mmm

 

mm

Nyheter

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Servicegruppen
En tillgång för Ljusnarsbergs pensionärer

13-10-03

En av de aktörer som presenterade sig på Peppar-peppar-dagens minimässa var Servicegruppen, representerad av dess arbetsledare Thomas Karlsson.

Det finns många sysslor som blir jobbigare och tyngre när man blir äldre och krämporna sätter in.
Bara för några år sedan var gräsklippningen en enkel sak, och att kratta ihop de vackra löven en frisk och klar höstdag kunde vara ett rent nöje. Som äldre gruvar sig många för sådana aktiviteter, som dessutom ofta ger värk i leder och muskler efteråt. 
Snöskottning har väl alltid varit slitsam, men för en del har den blivit totalt omöjlig. Inte nog med att själva arbetet är tyngre än vad musklerna vill kännas vid, utan sen finns ju halkrisken också.

Men för Ljusnarsbergs pensionärer finns det hjälp att få, genom servicegruppen. Det är en kommunal verksamhet som drivs inom arbetsmarknadsenheten, och vanliga uppdrag som utförs är just trädgårdsarbeten. Det kan var just sådana sysslor som ovan nämnts, men också häckklippning, trimning och på vintern kan sandning av garageinfarter och gångvägar vara aktuellt.
Hjälp med transporter är ett annat område som servicegruppen utför. Det kan handla om flytthjälp eller borttransport av trädgårdsavfall och skräp.

Thomas Karlsson påpekar att servicegruppen har en öppen inställning till de flesta typer av arbetsuppgifter som våra seniorer behöver hjälp med.

Alldeles gratis är det emellertid inte, även om prislistan anger tämligen blygsamma belopp. En del arbete debiteras per timme, och timkostnaden är då 125 kronor, men i mån av tillgång på folk kan det vara flera som utför jobbet, och då kan det ju vara snart gjort.

Pensionärer som vill ha hjälp med ett arbete eller fråga något kan vända sig till Thomas Karlsson på telefon 0580 80572 eller 0703119429

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm