mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

FN-dagen i Garhytteskolan

13-10-25
Av tradition brukar många skolor den här tiden jobba med arbetsområden typ ”Barn i andra länder”,och i samband med detta uppmärksammas också FN-dagen och dess olika organ för att ge stöd och hjälp åt utsatta barn.

I Garhytteskolan blev det i år en manifestation av barn från andra länder i och med att flyktingbarnsklassen, under ledning av Susanne Lind och Gunnel Berglund, gjort en utställning där barnen själva presenterar sitt land och sitt språk.

-Vi har sammanlagt 25 barn från åtta olika nationer, inklusive Sverige, berättar Susanne, och varje land presenteras med bilder och föremål samt naturligtvis landets flagga.

Största gruppen kommer från Syrien, och det kommer nya hela tiden. Så sent som i går kom två barn, som gör sin första skoldag i Sverige i dag.
Barnen är i åldrarna 6 – 13 år, och de äldre barnen som gått i skola i hemlandet kan tala en del engelska. De kan vara till stor hjälp med att tolka för sina yngre landskamrater.



- Jobbet med utställningen påbörjades i slutet av förra veckan, berättar Gunnel Berglund, och måndag till onsdag har arbetet pågått intensivt. I dag kommer de andra klasserna på skolan, en i taget, för att titta på utställningen och eventuellt ställa frågor kring den.

Länderna, som finns representerade på utställningen är (i bokstavsordning) Afghanistan, Eritrea, Iran, Kongo, Ryssland, Somalia, Sverige och Syrien.

Text och foto: BJörn Öringbäck

Kommentera

mm mm