mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

En riktig bensinmack

13-10-23

Macken i Kopparberg (gamla Statoil) ska börja sälja bensin igen! Om allt går enligt planerna kan grävarbetet för de nya tankarna börja inom kort. Egentligen blir det en enda stor 12 meter lång tank med tre fack, ett för 95 oktanig bensin, ett för E85 och ett för diesel.

- Det är Din-X som kommer att svara för leveranserna till den nygamla bensinstationen, och det gör de med glädje, säger Roine Abrahamsson, ägare till Macken.
Andra bensinbolag vill helst hålla sig till större tätorter, men Din-X har en uttalad vilja att hålla landsbygden vid liv.

I fredags fick Roine och Linda detta glädjande besked från bensinbolaget, och redan på måndagen lämnades ansökningshandlingar över till BMB. Grävarbetena ska påbörjas så snart alla papper är klara.

- Det känns som om allt kommer att gå smidigt nu. Vi känner att vi fått bra stöd från kommunens handläggare i näringslivsfrågor, och vi har också fått ett mycket bra samarbete med banken. (Handelsbanken). Det handlar om ganska stora investeringar som måste göras.
Vi har ju rätt nyligen installerat en automattvätt, och när vi nu får igång bensinförsäljningen har vi tagit ytterligare ett stort steg mot vårt mål – att bli en riktig mack!

- En riktig mack är för mig en sådan som fanns förr, flikar Linda in. Det ska finnas biltillbehör och annat som hör ihop med fordon och trafik. Och man ska kunna få hjälp att fixa småfel på bilen. I dag är det mest matvaror i bensinstationernas butikshyllor.
Fast vi har lite mat också, fortsätter Linda. Vi säljer varm korv, pannini och toasts, och vi har godis, glass och läsk.

- Vi planerar hela tiden framåt, säger Ronnie. Vi bygger om inne i lokalerna för att få en bättre arbetsmiljö och en fikahörna. Verkstadsdelen rullar på och tvättautomaten utnyttjas mer och mer. För närvarande har vi en anställd på 100 %, men om det fortsätter bra, blir det nog utrymme för ytterligare en.

Det är ingen tvekan om att makarna Abrahamsson satsar helhjärtat på sitt företag. Nu hoppas de bara att Ljusnarsbergarna ska uppskatta den service som Macken i Kopparberg erbjuder så att företaget kan leva och utvecklas.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentar

Bilberoende
Det var ju på tiden, det kostar ju mer att åka från kpbg till s-dalen för att tanka med sedlar, så jag hoppas att dom kommer att ha sedelautomat i byn! Så nu kan det bli lite konkurrens om kunderna, det kan ju vara bra för oss som får tanka dyrt efter som vi bara har EN mack o den kan man inte tanka med sedlar på! 

Kommentera

mm mm