mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Beatles-hyllning på Ungdomens Hus

13-10-27

När kommunala musikskolan för första gången höll konsert på Ungdomens Hus, Pärlan, blev det i form av en hyllning till The Beatles, den Brittiska popgruppen från 1960-talet. Trots att The Beatles musik nu har 50 år på nacken, känns den väldigt fräsch och ungdomlig, i synnerhet när den framförs av musikskolans orkester och kör. Kören var för övrigt under några nummer förstärkt med elever från År 9 musikprofil. En av de senare, Amanda, fick senare frågan om hur det är att gå på musikprofilen, och svaret kom omgående: 
- Det är gôtt!



-Ni vet väl att vi som jobbar på den här musikskolan, har världens bästa jobb? Inledde Karin Svedberg Carlsson, vänd till oss i publiken, och det är lätt att tro henne när man upplever den glädje och det engagemang som genomsyrade hela föreställningen.

Vi har sagt det förr, men det tål att upprepas. Vi har en fantastiskt duktig personal i vår musikskola! De vet hur man gör för att engagera och inspirera våra musikaliska unga talanger till att ge sitt allra bästa.
Ida Blomqvist må ha skämt bort oss med en kör av unga röster, som inte bara låter väligt fint, utan också återspeglar glädje och självförtroende, men när det gäller kvällens stora upplevelse måste vi helt enkelt lyfta fram orkestern och den personal som jobbat med eleverna i den.
Att en sådan orkester går att få fram på en enda liten skola, är helt enkelt fantastiskt!

Gitarr, trummor, trumpet, piano, fiol och tvärflöjt var alla representerade med ett eller flera instrument. Bland annat framfördes en låt, Michelle, på tvärflöjt – fyrstämmigt!

Ett trevligt inslag i programmet var också att eleverna turades om med att vara ”kom-fram-å-säj”, att presentera nästa låt och berätta lite fakta om hur den kom till.



Det var, som tidigare nämnts, första skolkonserten i Ungdomens Hus, men helt säkert inte den sista. En riktig scen, en rymlig salong med bra sittplatser ger goda förutsättningar för att samla en ännu större publik än det sjuttiotal som kom den här gången. För övrigt hade programmet i något förkortad form framförts som lunchkonsert på skolan tidigare under dagen.

Men till sist ett litet påpekande som gäller lokalens utrustning: Ljusanläggningen!
Kanske finns redan den utrustning som behövs fast den inte kom i bruk under kvällen, men visst hade det varit trevligt att som publik kunna se folket på scenen. Som det nu var, blev det, i synnerhet på orkestersidan, mest som att titta på silhuettbilder.
I övrigt fanns ingenting att klaga på.
Hoppas att korgarna vid utgången blev välfyllda!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm