mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Strandnära tomter

13-11-18


En röd liten stuga nere vid sjön är en dröm som många människor bär inom sig, men som få kan förverkliga. Helst ska man ha sin egen strand med badmöjlighet, brygga, fiske och båtliv. Men det är få förunnat eftersom det numera finns en lagstiftning som inte tillåter ny bebyggelse i direkt anknytning till stränderna. Det moderna alternativet är samlad bebyggelse några hundra meter från själva stranden med tillgång till gemensam anläggning för bad och båtplatser.

Även detta alternativ brukar ha en stor efterfrågan, då det ofta innebär fördelar i form av gemensam infrastrukrur och bekväma lösningar på vägar, VA-frågor mm.

I Ljusnarsberg påbörjades för några år sedan en utredning om nya lägen för strandnära bebyggelse, men tiden går och det har inte hänt så mycket mer. 
Därför har Henk Bijlou, KfL, ställt en interpellation till Kommunfullmäktige.
I interpellationen undrar han om arbetet fortfarande pågår, och vad som görs för att påskynda det med tanke på att det särskilt i norra kommundelen kan behövas attraktiva byggklara tomter när gruvbrytningen i Ludvika kommun kommer igång.

Interpelationen lämnades på Kommunfullmäktiges septembermöte och på KF nu på torsdag får Henk svar på sina frågor.

Foton: Inlånade bilder

 

mm mm