mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

13-11-12

KOPPARBERGS ROTARYKLUBB

Pressmeddelande
_______________________________________

Kopparbergs Rotaryklubbs lotteri gav pengar för att bekämpa polio
Under Kopparbergs marknad hösten 2013 sålde Kopparbergs Rotaryklubb lotter från ett eget stånd på marknaden för närmare 7 000 kronor. Efter avdrag för vinster, hyra för ståndet och övriga omkostnader blev överskottet drygt 4 000 kronor. Det beloppet har nu skickats till Rotary International som bidrag till bekämpningen av polio.

Rotary International har sedan flera år haft ett program igång med målet att utrota polio i världen. Målet var innan inbördeskriget i Syrien bröt ut mycket nära att nås. I hela världen fanns polio kvar som sjukdom i endast tre områden: i vissa delar av Nigeria, Pakistan och Afghanistan fans fortfarande områden där det fortfarande förekom utbrott av polioepidemier, men antalet rapporterade fall var färre än 250 år 2012.

I projektet kallat ”End polio now” samarbetar Rotary med Bill och Melinda Gates Foundation. För varje krona Rotary samlar in för poliobekämpning bidrar Gates Foundation med lika mycket. Överskottet från Kopparbergs Rotaryklubbs lotteri blir därmed i praktiken värt dubbelt så mycket när det kommer fram till Rotary international.
Nu har tyvärr nya fall upptäckts i Syrien och nya ansträngningar måste till för att bekämpa sjukdomen. Själva vaccineringen är numera mycket enkel att genomföra. En liten dos vaccin sväljs helt enkelt av den som ska vaccineras. Svårigheterna ligger i stället i att nå fram till de osäkra områden där sjukdomen finns. Flera vaccinatörer har dödats vid attacker och överfall. Rotary har dock beslutat att fortsätta ansträngningarna att utrota polio och lotteripengarna från Kopparbergs Marknad kommer att sättas in i den kampen.
KOPPARBERGS ROTARYKLUBB

 

mm mm