mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Ny outletbutik i Kopparberg

13-11-04

En ny outletbutik har i dagarna öppnats i Kopparberg i en lokal bortom Lådan. Där fanns det tidigare ett loppis, men nu har alltså verksamheten bytt inriktning. Curbas Outlet heter den nya butiken och det är samma ägare som tidigare. De heter Mary och Kent Stjärnlöv, och Kopparbergar'n har träffat dem på plats.

- Varför ändra inriktning så här, undrar vi.

- Det finns ett stort antal loppisar i trakten, svarar Kent. Jag har räknat till 13 stycken. Vårt loppis gick bra sommartid då många turister och sommarboende kom in och handlade. Även i samband med Opera på Skäret var det många kunder. Men vi vill ha sysselsättning och inkomster även under vinterhalvåret.

- Vad är det då för skillnad mellan loppis och outlet?

- Den stora skillnaden, förklarar Kent, är att i ett loppis är det mesta begagnade saker, men i ett outlet är allting nytt. Det är restpartier och överskottsartiklar från bland andra stora postorderföretag. Här finns mycket kläder från Cellbes och Halléns till exempel, men till helt andra priser, som ligger ner till 70 % lägre än katalogpriserna.

- Vi har också andra saker än kläder, fortsätter Mary. Vi har Afrikansk konst, väskor, porslin och presentartiklar, parfymer och gardiner.

Vi har underkläder också, även stora storlekar. En BH till exempel kostar 75 kronor och man får två för hundra!

Och vill man vara riktigt fin, så har vi engelska lyxklänningar till priser som för enkla vardagsplagg.

- Finns det kläder för män också?

- Vi har en del, men inte så mycket, svarar Mary och visar på några plagg. Det finns lite barnkläder också, men mest är det damkläder på galgarna och i hyllorna.
Läget är väl inte det allra bästa, i utkanten av själva samhället och intill industriområdet?



- Vi har allt funderat på att hyra en lokal inne i byn, säger Kent, men eftersom vi äger den här lokalen, så blir det billigare att stanna kvar där vi är. Nu hoppas vi bara att kunderna tar sig hit också!

 

mm mm