mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Jimmy Hoppes Succépremiär

13-11-30
I går, torsdag, var det premiär för julbord på Klacken i Jimmy Hoppes regi, och Jimmy och hans personal hade en bråd dag för att allt skulle klaffa.



Kopparbergar'n hamnade där mer eller mindre av en slump. Efter en tid med ganska mycket arbete, beslöt vi att unna oss ett par timmar i det numera privatägda badet.

Vi har inte varit där på länge, och vi kunde genast konstatera en förändring till det bättre. Temperaturen har tidigare ofta varit i lägsta laget, men ligger nu på behagliga 32 – 33 grader. Man kan ligga i länge och bara njuta.
Att få komma så där, en vanlig torsdagseftermiddag, och praktiskt taget själv rå om hela badanläggningen, med bassäng, bastu och bubbelbad, kändes verkligen lyxigt. Men Jimmy Hoppe själv, som trots allt förberedelsearbete tar sig tid att prata med oss en stund efter badet, säger att om man vill, kan man ha det ännu lyxigare. 

- Om det är några, som till exempel vill lägga en tjejkväll här, säger Hoppe, då ska jag dämpa belysningen och strö blomblad och flytande ljus i bassängen!

Han berättar också att hans eldprov som julbordskrögare är omedelbart förestående, då Ställdalens byalag och PRO är i antågande. Det är en specialbeställning och en generalrepetion inför det allmänna julbordet på kvällen berättar han, och ger samtidigt även oss en inbjudan att delta då.
Medan Jimmy Hoppe pratar kommer de första gästerna, så vi beslutar oss för att stanna och ta några bilder.

Totalt blir det nästan 50 personer, alla glada och förväntningsfulla. Jimmy Hoppe tar emot sina gäster som personliga vänner, och det är ingen tvekan om annat än att åtminstone dessa Ställdalsbor tagit honom till sitt hjärta. 

Han pratar och skämtar och verkar känna alla vid namn, ja han till och med försöker få igång en liten sångtävling!



Sen gör han förstås reklam för sitt nyförvärv golfbanan och frågar hur många av gästerna som spelar golf. Bara två händer sträcks i luften, men Jimmy Hoppe ser genast den positiva sidan av saken.

- Då finns det många blivande golfare att värva till klubben, säger han.



Under tiden har personalen färdigställt julbordets alla frestelser, och det är dags för de hungriga gästerna att hugga in. För egen del drar vi oss tillbaka för att återvända först senare på kvällen då vi själva kan njuta av läckerheterna.

Kvällens sittning blev också den en trivsam sammankomst med en fullsatt matsal! Ingen trängsel dock, och möbleringen hade anpassats så att varje sällskap kunde sitta tillsammans på ett naturligt sätt.

Och maten då? - Jo nästan alla de klassiska rätterna fanns där men också en del saker som var nya för oss eller hade varierats på ett eller annat sätt. Allt var i alla fall välsmakande – och mättande!



Jimmy Hoppe var med även nu, och lyfte fram en del av gästerna i rampljuset. Tom Hoel blev uppmärksammad för utmärkelsen årets entreprenör, och själva blev vi fångade på bild av krögaren själv med orden:

- Det är väl inte så ofta som ni får vara med på bild tillsammans?

Mätta och belåtna drog vi oss så småningom hemåt i novembermörkret, och avslutningsvis kan vi bara rekommendera andra att prova Klackens julbord.

 

mm mm