mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Mesta mässan hittills

13-11-07
I tisdags genomfördes årets omvända gymnasiemässa, då Kyrkbackskolans båda äldsta årskurser fick möta representanter för näringsliv och utbildningsprogram, allt i syfte att underlätta ungdomarnas val för vidare studier.

Idrottshallen fylldes med bord, skyltar och banderoller, så det såg nästan ut som en Kopparbergsmarken i miniatyr. Men tack och lov så marknadsförde sig utställarna inte lika aggressivt och högljutt som vissa knallar brukar.



Precis klockan ett var allt i ordning, och sedan ”mässgeneralen” Ronnie Edvardsson hälsat välkommen, Ewa-Leena Johansson hållit ett kort invigningstal, 

och Emil Wass spelat en fanfar, var det dags för ungdomarna att ta del av utbudet.



Indelade i grupper och trustade med frågor och anteckningsmateriel vandrade eleverna runt bland stånden. 

En del tog det i ordningen ”intressantast först”, och då flockades en del tjejer vid platser med hårvård smink och sånt medan räddningstjänsten fick besök av pojkar. Andra planerade först sin väg genom mässhallen innan de satte igång.

I mässvimlet träffade vi också Bengt Ljung, en av de ambassadörer som medverkat på förmiddagspasset. Han hade flugit från Afrika dagen före för att vara på plats i Kopparberg denna dag.
I sitt anförande till eleverna framhöll han att även om man vuxit upp på en liten ort, kan man ändå bli del av något stort så småningom.

Jeanet van Dam, ordförande i Ljusnarsbergs Industri och Hantverksförening, var förstås också där, och vi frågade om hennes syn på mässan.
- Den har vuxit snabbt på tre år konstaterade hon. Nu får det knappast rum fler i den här lokalen.

Under avslutningsskedet träffade vi återigen på Ronnie Edvardsson och bad honom göra en sammanfattning.
- Allt verkar ha klaffat, sa han. Nu hoppas jag bara att eleverna gillade det, att föräldrarna gillade det och att företagen är nöjda.

 

mm mm