mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Kura gryning och skymning på Biblioteket

13-11-13
I måndags var det verksamhet på Biblioteket från morgon till kväll. Redan klockan 9.00 kom en stor grupp på ca. 30 st. sexåringar från hela kommunen in genom dörren med sina lärare och kurade gryning i ljusens sken. 

De fick besök av Ove Hoffner från Nora, som spelade teater för dem och förutom saft och hembakta bullar, fick de också varsin bok med Barna Hedenhös.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Föreningen Norden, ABF och Biblioteket. 


Arkivbild

Men arrangemanget fortsatte även på kvällen med kura skymning. Då samlades en skara vuxna för att lyssna på bl.a. högläsning. Föreningen Norden finns över hela norden och man läser samma texter i alla länder  efter rekommendation av FN. I år var det en norsk författare, Tarjei Vesaas roman Isslottet, som lästes. Här i Kopparberg stod Barbro Resare för högläsningen.

Ett annat inslag för kvällen var Esko Thorell, som berättade om Finlands historia. Esko, krigsbarn från Finland, var med även förra året, då han berättade om J. L. Runeberg. 

Trubaduren Sven Olov Emet underhöll med sång och gitarrspel och så tog man för sig av det hembakta fika, som det bjöds på.

Barbro Resare kunde också berätta, att till årsmötet i mars, kommer förhoppningsvis Föreningen Nordens generalsekreterare Bo Andersson med rötter i Ljusnarsberg på besök.

Uppgiftelämnare: Barbro Resare

 

 

mm mm